Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Od januára sa pošta zmení

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Poštový trh na Slovensku sa k 1. januáru 2012 celkom liberalizuje. Alternatívni operátori budú môcť doručovať akékoľvek zásielky bez váhových alebo iných obmedzení. Ruší sa totiž aj posledný monopol Slovenskej pošty, ktorá mala doteraz výhradu na doručovanie adresných zásielok do 50 gramov.

Do tohto segmentu, ktorý predstavuje najmä hromadnú korešpondenciu veľkých firiem, vstupuje aj spoločnosť Kolos. Tá je už v súčasnosti najväčším alternatívnym hráčom na doteraz liberalizovanej časti slovenského trhu, teda v segmente zásielok nad 50 gramov. Na Slovensku má vybudovanú sieť štyroch logistických centier a 46 regionálnych pobočiek s viac ako 3000 doručovateľmi, ktorá pokrýva 85 % domácností.

Spoločnosť Kolos ťaží zo silného technologického a logistického zázemia v rámci medzinárodnej skupiny Österreichische Post AG - Gruppe, ktorá okrem Slovenska pôsobí v oblasti poštových služieb aj v Rakúsku, Chorvátsku, Maďarsku a Rumunsku. Využíva tiež know-how a skúsenosti materskej spoločnosti Österreichische Post s otvorením rakúskeho trhu, ktorý je úplne liberalizovaný od januára 2011.

Kolos očakáva, že na liberalizovanom trhu hromadnej korešpondencie postupne získa až 20-% podiel. Spoločnosť Kolos začala svoju činnosť na slovenskom trhu už v roku 1995, keď začala poskytovať služby v oblasti neadresnej distribúcie.

V apríli 2006 sa stala členom silnej medzinárodnej skupiny Österreichische Post AG - Gruppe ovládanej rakúskou poštovou spoločnosťou Österreichische Post. V súčasnosti Kolos poskytuje komplexné služby v oblasti doručovania, pričom dominantné sú poštové zásielky, a to nielen v oblasti neadresného mailingu, ale aj v adresnom doručovaní.

Na Slovensku okrem firmy Kolos patria do skupiny Österreichische Post AG - Gruppe aj spoločnosti Slovak Parcel Services a IN TIME, ktoré majú dominantné postavenie medzi súkromnými kuriérnymi spoločnosťami v oblasti doručovania balíkových zásielok. Informovala spoločnosť Kolos.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu