Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

KIA zvažuje spustenie tretej smeny a nové pracovné miesta

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

ŽILINA – Závod automobilky Kia v Tepličke nad Váhom pri Žiline uvažuje o spustení tretej pracovnej zmeny. Pre žilinský ale i ostatné regióny by to znamenalo tisícky nových pracovných miest.

„Ak sa situácia na trhu nebude meniť a naďalej sa bude dariť našej značke, očakávame, že by sme tretiu zmenu mohli spustiť počas budúceho roka. Reálne rozhodnutie o tomto kroku, predpokladáme, padne na jeseň a následne by sme teda pokračovali v nábore zamestnancov. Očakávame, že v prípade spustenie tretej zmeny vytvoríme približne tisíc pracovných miest priamo v našom závode a samozrejme na to by boli naviazané ďalšie tisícky pracovných miest u našich dodávateľov v rámci Slovenska,“ uviedol hovorca spoločnosti Kia Motors Slovakia Dušan Dvořák.

Slovenská Kia bude od septembra vyrábať v Tepličke nad Váhom aj model Kia Venga, ktorý doposiaľ vyrábal závod sesterskej automobilky Hyundai v českých Nošoviciach. Začiatkom budúceho roka sa spoločnosť Kia Motors Slovakia chystá predstaviť i úplne nový model. Podľa Dvořáka za možným zavedením tretej pracovnej zmeny však nie je len plánované spustenie výroby nového modelu, automobilka aktuálne zvažuje rôzne varianty výroby na budúci rok.

Kia Motors Slovakia je prvým výrobným závodom spoločnosti Kia Motors Corporation v Európe. Závod bol vybudovaný v období rokov 2004 až 2006. Výroba automobilov aj motorov pre osobné automobily bola spustená v decembri 2006. Kia na Slovensku v súčasnosti zamestnáva viac ako tritisíc ľudí a vyrába automobil Kia cee’d v troch karosárskych úpravách - päťdverový cee’d, kombi cee’d_sw a trojdverový športový pro_cee’d ako aj športovo-úžitkový model Kia Sportage. Spoločnosť Kia Motors Slovakia aktuálne patrí medzi najväčších výrobcov a exportérov na Slovensku. Od spustenia sériovej výroby v decembri 2006 výrobné brány závodu opustilo už viac ako 870-tisíc vozidiel.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu