Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

Dodávateľ KIA chce investovať v Rimavskej Sobote

RIMAVSKÁ SOBOTA - Dodávateľ automobilky Kia, kórejská spoločnosť Sewon ECS má záujem investovať v Rimavskej Sobote. Primátor Rimavskej Soboty Štefan Cifruš pre agentúru SITA potvrdil rokovania s jedným z hlavných dodávateľov káblových zväzkov a komponentov pre automobilový priemysel a dodávateľa KIA.

"Navštívili nás predstavitelia kórejskej firmy so záujmom etablovať výrobný závod na ploche 10 tis. štvorcových metrov v prázdnych halách rimavskosobotských konzervární, kde plánovala začať výrobu nemecká spoločnosť Dräxlmaier. Tá sa rozhodla presunúť plánovanú investíciu z Rimavskej Soboty do Rumunska," povedal Cifruš. Zdôraznil, že ak sa Kórejčania rozhodnú podnikať v Rimavskej Sobote, mesto je pripravené poskytnúť im akúkoľvek súčinnosť.

Sewon ECS Slovakia je jedným z hlavných dodávateľov káblových zväzkov a komponentov pre automobilový priemysel. Vo výrobnom závode v Lednických Rovniach pri Púchove v súčasnosti zamestnáva približne 300 pracovníkov, v krátkom čase plánuje prijať ďalších približne 300 zamestnancov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu