Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Šramko smeruje do skupiny Intesa Sanpaolo

Ivan Šramko
Ivan Šramko (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Bývalý guvernér Národnej banky Slovenska Ivan Šramko sa stal poradcom Intesa Sanpaolo Group pre regióny strednej a juhovýchodnej Európy.

Vo svojej novej pozícii bude zastupovať Intesa Sanpaolo v orgánoch maďarskej CIB Bank, srbskej Banca Intesa Beograd, chorvátskej Privredna Banka Zagreb, slovinskej Banka Koper a Intesa Sanpaolo Banka v Bosne a Hercegovine. Informovala o tom hovorkyňa VÚB banky Alena Walterová.

Ivan Šramko bol guvernérom Národnej banky Slovenska od januára 2005. Pred nástupom do tejto funkcie zastával tri roky pozíciu viceguvernéra. Pod jeho vedením Slovensko prešlo procesom vstupu do eurozóny. Ako guvernér Národnej banky Slovenska bol členom Rady guvernérov Európskej centrálnej banky, guvernérom v Medzinárodnom menovom fonde a alternátom guvernéra v Európskej banke pre obnovu a rozvoj. Okrem toho sa vo februári 2010 stal veľvyslancom a stálym predstaviteľom SR pri Organizácii pre hospodársku spoluprácu a rozvoj so sídlom v Paríži.

Intesa Sanpaolo má zastúpenie vo viac ako 40 krajinách po celom svete. Na domácom talianskom trhu prevádzkuje 5 900 pobočiek, prostredníctvom ktorých obsluhuje 11,3 milióna klientov. Medzinárodné aktivity skupiny sú koncentrované v strednej a východnej Európe a v oblasti Stredozemia. Členom tejto medzinárodnej bankovej skupiny je aj slovenská VÚB banka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu