Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Pripravuje sa pôda pre tretieho mobilného operátora pred voľbami?

Aj známy bratislavský Kamzík je na predaj.
Aj známy bratislavský Kamzík je na predaj.

BRATISLAVA - Televízne a rozhlasové veže sú na predaj. Patria k majetku Rádiokomunikácií, ktoré sa snaží predať Slovak Telekom. Jeho väčšinový nemecký vlastník kedysi lacno kúpil, teraz draho predáva. Ide o majetok v hodnote asi 3 miliardy korún! Podľa kuloárnych informácií sa pripravuje pôda pre tretieho mobilného operátora. Mimoriadnu aktivitu vraj vyvíja aj jedna z finančných skupín, ktorá sa o obchod zaujíma.

O rádiokomunikácie mal eminentný záujem aj samotný štát. Chcel ich kúpiť od Slovak Telekomu naspäť. Pretože také veže, vysielače, trasy či antény by sa mohli v budúcnosti hodiť. Na poslednú chvíľu pred voľbami sa však hľadá predsa len súkromný majiteľ. Ten bude zabezpečovať aj prenos televíznych a rozhlasových vĺn do domácností. Záväzné ponuky sa podľa stanoviska, ktoré Novému Času poskytol Slovak Telekom, budú predkladať už v druhej polovici júna. „Vzhľadom na atraktivitu predaja Rádiokomunikácií, ako aj nevyhnutnú diskrétnosť v ďalšom procese predaja sa Slovak Telekom rozhodol mená 5 uchádzačov v užšom výbere nezverejniť,“ uvádza sa ďalej v stanovisku spoločnosti. Aj keď 51 % v akciovke vlastní už Deutsche Telekom, predsa len štát a ministerstvo dopravy so 49-percentným podielom majú čo do predaja hovoriť. Veď v dozornej rade Slovak Telekomu sedia ľudia nominovaní ministrom Prokopovičom.

Ministerstvo sa však tvári, že ide v súlade s nariadením o neprivatizovaní a nie je v celej veci zainteresované. Faktom je, že sa predáva 3-miliardový majetok, na ktorom má svoj podiel štát, a preto by si mal to, čo je jeho, i keď v súkromnej firme, ustrážiť. „Je to aj otázka bezpečnosti éteru. Miesto, kde sú vysielače umiestnené, je zároveň strategické,“ myslí si Ľubomír Vážny zo Smeru. Nevylúčil, že môže ísť o prípravu pôdy pre tretieho mobilného operátora. O celý kšeft sa podľa našich informácií mimoriadne zaujíma už aj finančný žralok J&T, ktorému už nevyšiel pre nariadenie o neprivatizovaní sľubný obchod so železničným Cargom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu