Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Prípad čiernej vdovy: Obvinili aj hlavného svedka

Anna K. je obvinená z vraždy a hrozí jej 12-až 15-ročné väzenie, prípadne výnimočný trest.
Anna K. je obvinená z vraždy a hrozí jej 12-až 15-ročné väzenie, prípadne výnimočný trest.

BANSKÁ BYSTRICA - Prípad čiernej vdovy a jej brutálne zavraždeného druha pokračuje. Z Petra G., hlavného svedka besnenia matky troch detí, sa od štvrtka stal spoluobžalovaný.

Mladík Anne K. pomáhal zbaviť sa obete a zahladiť stopy. Je obvinený z pomoci pri vražde a banskobystrický sudca ho vzal do väzby.

Je známe, že Anna K. (35) vraždu pripravovala niekoľko týždňov. Práve Petra G. požiadala, aby jej sprostredkoval kontakt s dosiaľ neznámym mužom z Dobrej Nivy. U neho si chcela objednať likvidáciu druha Mariana M. (43).

Ten však ponuku odmietol. Peter G., ktorý bol zároveň priateľom 15-ročnej dcéry Anny K., si 19. júla požičal zo zvolenskej autopožičovne favorit. Na ňom potom odišli do Rimavskej Soboty za druhom Anny K. Podľa zistení polície vedel, že čierna vdova svojho druha omámila liekmi, nasypanými do kávy.

Muža odviezli smerom na Pincinú, kde ho Anna K. ubila sekerou na smrť. Peter G. potom vybral z auta kanister s benzínom, polial bezvládne telo a zapálil ho. Cestou naspäť zlikvidovali doklady nebohého, sekeru hodili do vodnej nádrže Dobrá Niva, v kotolni spálili kanister aj jeho šaty.

"Len som ju odviezol, nevedel som, čo chce urobiť. Nevydržal by som to, za jeden-dva dni by som to nahlásil na polícii," povedal koncom júla nezamestnaný Peter G. Novému Času. Hrozí mu 10- až 15-ročné väzenie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu