Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Jana Hubinská: Osud ma prinútil spomaliť...

Zobraziť galériu (11)
"Hlavné je nezabúdať na seba v rámci kontroly. Vek, bohužiaľ, nehrá v tomto prípade žiadnu rolu," hovorí Jana Hubinská.

BRATISLAVA – Správa o krutej diagnóze ju šokovala, no nezlomila. Herečka a speváčka Jana Hubinská (39) je večná optimistka, plná humoru a chuti do života. A bola ňou aj vo chvíli, keď musela prekonať dve ťažké operácie. Priznáva, že terapia, ktorá nasledovala po tom, bola omnoho ťažšia. Zvládla aj tú a koncom roka od svojho tela dostala úžasný vianočný darček – dobré výsledky.

Po diagnóze, ktorú jej lekári oznámili začiatkom uplynulého roka, sa Jana Hubinská neutápala v slzách. Práve naopak - vydala sa na desaťdňovú cestu naprieč Južnou Afrikou a obrovská láska k životu a k blízkym ju držala „nad zemou“ aj počas ďalších mesiacov.

„Bolo pre mňa veľmi ťažké, že som sa musela v rámci liečby sama rozhodovať. Vravela som si, som predsa herečka, viem robiť hrozne veľa vecí, ale nie som lekár a neviem, čo je v tomto prípade správne,“ hovorí herečka. Niektorým križovatkám osudu sa však vyhnúť nedá, a tak si musela vybrať smer. Boli ním dva operačné zákroky. Niekomu by sa pre ne zrútil svet.

Ten, v ktorom žije Jana Hubinská, je prikrásny na to, aby to dopustila. „Tie operácie možno nemuseli prísť okamžite, ale ja som to, iste aj zo strachu, riešila čo najrýchlejšie. Bola som presvedčená o tom, že aj najsprávnejšie. Zvládla som to, vcelku dobre. Ďalšia fáza liečby – rádioterapia – však bola oveľa ťažšia,“ vysvetľuje držiteľka Českého leva. Je presvedčená, že za to, ako sa s touto ranou popasovala, vďačí aj lekárom. „Boli skvelí. Celý tím, ktorý je na Kramároch s doc. Bazovským, alebo prof. Koza a MUDr. Dolinská – sú to fantastickí lekári a ľudia. Všetci mi pomohli a ja im za to ďakujem,“ zdôrazňuje. Vo chvíli, keď sa cítila najmizernejšie, jej obrovskú silu dodala práca.

„V čase, keď mi končila liečba, vzala som hlavnú postavu v seriáli STV Rodinné tajomstvá. To mi pomohlo asi najviac. Práca a láska vždy liečia najrýchlejšie. Nemala som čas myslieť na seba, na závery a možnosti, čo ako môže pokračovať... Bola som tak nútená začať žiť svoj normálny život a život svojej televíznej postavy, v ktorom som sa pasovala s inými starosťami,“ hovorí a prízvukuje, že samoľútosť a poddanie sa je to najhoršie, čo si môže človek v takejto situácii pripustiť. „A najdôležitejšie je nestrácať humor. Snažila som sa ním povzbudiť aj spolupacientky, s ktorými som sa stretla. Aj cez slzy sa dá smiať a bolí to určite menej,“ vraví matka 14-ročného dieťaťa.

Od minulého roka nastali v jej uponáhľadnom živote rázne zmeny. Priznáva, že je nenapraviteľnou workoholičkou, no tento úder ju prinútil spomaliť. „Svojmu telu som posledné roky sľubovala, že spomalím, no sľuby som nedodržala. Až teraz, keď mi vyslalo signál, možno až prisilný...“ zamýšľa sa dlhovlasá umelkyňa. Okrem toho, že pracuje menej a viac sa stará o seba, povedala stop aj fajčeniu. „Nikdy by som tomu neverila, dokonca som nedávno pripustila, že som závislá a teraz?“ hovorí a široký úsmev z jej krehkej tváre nezmizne ani na sekundu. Žiari z neho šťastie. Vyrovnanosť. A viera, že sa to už nevráti.

„Myslím si, že sme sa celkom dohodli. S osudom, s telom i s lekármi,“ vraví Hubinská a má na mysli i dobré výsledky, ktorými ju vlastné telo obdarilo pár dní pred Vianocami. Dúfa, že jej slová dodajú silu pasovať sa s nepriazňou osudu mnohým ženám. „Ani my – mediálne známi – nie sme výnimky. Takisto si nás nájdu všetky radosti i starosti. Hlavné je v rámci kontroly na seba nezabúdať, pretože vek, bohužiaľ, nehrá v tomto prípade žiadnu rolu,“ dodáva.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu