Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Úmrtia našich známych tvárí: Za nimi sme v roku 2010 plakali!

Petr Muk, Edita Sipeky a Ivan Krivosudský Zobraziť galériu (6)
Petr Muk, Edita Sipeky a Ivan Krivosudský

BRATISLAVA - V roku 2010 sme sa museli rozlúčiť s viacerými významnými osobnosťami zo Slovenska a z Čiech. Za kým všetkým sme smútili?

Úmrtia našich známych tvárí:
Zobraziť galériu (6)

Petr Muk († 45)


24. máj sa stal čiernym dňom nielen pre všetkých slovenských a českých „depešákov“, ale aj pre milovníkov hudby Petra Muka. Vo veku 45 rokov bol spevák nájdený mŕtvy vo svojom byte. Predávkoval sa liekmi. Niekoľkonásobný strieborný a bronzový český Slávik, ktorý sa dlhodobo liečil z depresií, si ešte krátko pred smrťou plánoval vychutnať koncert Billyho Idola. Ten sa konal 27. júna v Prahe. Hudobníkova nečakaná smrť otriasla verejnosťou a speváckym svetom. Interpret po sebe zanechal tri dcérky a smútiacu manželku Evu.

Úmrtia našich známych tvárí:
Zobraziť galériu (6)

Edita Sipeky († 51)


Začiatkom roka na verejnosť prenikli informácie, že známa cvičiteľka bojuje so zákernou rakovinou. Tej nakoniec v decembri vo veku 51 rokov podľahla. Ani Editina vitalita a zdravý spôsob života ju pred chorobou neuchránili. Ako sa sama vyjadrovala v čase, keď žila, rakovinu sa snažila vyhnať z tela najmä tým, že si liečila predovšetkým svoju dušu. Žiaľ, neúspešne. Cvičiteľka Sipeky zostane natrvalo v pamäti tých, ktorým sa stala vzorom.

Úmrtia našich známych tvárí:
Zobraziť galériu (6)

Ivan Krivosudský († 83)


Rakovina neobišla ani slovenský herecký svet. Svoju daň si vybrala v podobe úmrtia významnej osobnosti našej kinematografie - populárneho Ivana Krivosudského. Začiatkom decembra, vo veku 83 rokov, prehral boj so spomínanou chorobou. V pamäti ostane predovšetkým vďaka svojim tragikomickým postavám a charakteristickému dabingového hlasu. Smútok a žiaľ zanechal v srdciach svojich dvoch synov - Petra a Michala.

Úmrtia našich známych tvárí:
Zobraziť galériu (6)

Vladimír Dlouhý († 52)


Nezabudnuteľného „Petra z Arabely“ si zubatá vzala na druhý svet po ťažkej chorobe – rakovine žalúdka. Vladimír Dlouhý zomrel 20. júna v jednej z pražských nemocníc vo veku 52 rokov. Herec však počas života svoje telo nešetril. Fajčil jednu od druhej a verejnosti bola známa i jeho slabosť k alkoholu. Za Vladimírom Dlouhým smútia štvorroční synovia Jiřík a Honzík. Rovnako tak aj jeho životná partnerka – herečka Petra Jungmannová.

Úmrtia našich známych tvárí:
Zobraziť galériu (6)

Ladislav Smoljak († 78)


Presne 6. 6. 2010 sa nielen herecká obec, ale aj široká verejnosť, musela rozlúčiť s vynikajúcim českým hercom, scenáristom a režisérom Ladislavom Smoljakom. Ten skonal vo veku 78 rokov po dlhšej chorobe. Počas života tvoril nerozlučnú dvojicu s nemenej významnou osobnosťou - Zdeňkom Svěrákom. S ním založil v roku 1966 legendárne Divadlo Járy Cimrmana. Generáciám sa Ladislav Smoljak vryje do pamäti najmä vďaka účinkovaniu v kultových filmoch, medzi ktoré patrí bezpochyby postava z filmu Marečku, podejte mi pero.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu