Nedeľa2. jún 2024, meniny má Oxana, Xénia, zajtra Karolína, Kevin

Depardieu prišiel na Art Film napriek zraneniam a štrajku dopravy

Gérard Depardieu si preberá cenu na festivale Art Film Zobraziť galériu (8)
Gérard Depardieu si preberá cenu na festivale Art Film

TRENČIANSKE TEPLICE - Napriek zranenej nohe, porezanému prstu, ale aj štrajku francúzskych aerolínii dnes zavítal do Trenčianskych Teplíc jeden z najznámejších francúzskych hercov Gérard Depardieu.

Najvzácnejší hosť 18. ročníka Art Film festivalu si prišiel pre cenu Hercova misia. S novinármi však debatoval nielen o svojej "misii" a európskej kinematografii, ale im aj prezradil, že sa stále preháňa na motorke a nakrúca jeden film za druhým.

"Dobrý deň," pozdravil sa po slovensky na úvod tlačovej konferencie 61- ročný herec. Novinárov, ktorí si predtým čo - to prečítali o jeho náladovosti, prekvapilo, že má dobrú náladu napriek komplikáciám. Nepobúrila ho ani otázka, prečo nakrúca aj filmy, ktoré sú vraj pod jeho úroveň.

"Nechcem byť len nejaký bojovník za intelektuálne umenie. Rovnako rád sa aj zasmejem. Smiech je rovnako dôležitý ako intelekt," tvrdil predstaviteľ klasického milovníka Cyrana i komiksového Obelixa. Dôvodom, prečo si vyberá rozmanité postavy a tento rok nakrúca až deväť filmov, podľa neho nie sú peniaze. Na tých mu vraj nezáleží. "Robím aj za veľa peňazí, pokojne aj zadarmo, závisí to od možnosti produkcie," tvrdil. Do natáčania sa podľa neho vrhá, pretože sa ho ešte nenabažil. "Som niečo ako bulimik kinematografie, neviem sa jej nasýtiť," vyhlásil.

Cenou hercova misia festival oceňuje umelcov, ktorí sa pre ľudí stali idolmi. V minulosti si ju v Trenčianskych Tepliciach prevzali aj Sophia Lorenová, Franco Nero, Jean-Paul Belmondo či Liv Ullmannová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu