Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Výročie Jacksonovho úmrtia: Vydražia jeho gitaru s podpisom

Michael Jackson Zobraziť galériu (5)
Michael Jackson

BADEN-BADEN - Pri príležitosti prvého výročia úmrtia popového kráľa Michaela Jacksona sa bude na internete dražiť gitara s jeho vlastnoručným podpisom. Uviedla to agentúra DPA s odvolaním sa na dnešné oznámenie nadácie United Charity v nemeckom Baden-Badene.

Zástupca nadácie dnes podľa DPA uviedol, že aukcia vypukne v stredu 23. júna na internetovom portáli unitedcharity.de a potrvá štyri týždne. Ponúkaná gitara si "zahrala" vo videoklipe k piesni Scream.

Pre tento hudobný projekt vtedy Michael Jackson objednal 22 gitár. Počas natáčania sa scéna, v ktorej spevák jednu gitaru rozbije, opakovala tak často, že z nich zostalo len niekoľko exemplárov. Na jednu z týchto gitár sa Jackson podpísal. Nadácia ju označila za unikát.

Gitaru v odhadovanej cene niekoľkých tisíc eur do dražby poskytol bývalý Jacksonov manažér Dieter Wiesner. Celý výťažok akcie je určený na dobročinný projekt pre deti.

Jackson zomrel v päťdesiatich rokoch vlani 25. júna v Los Angeles po predávkovaní sedatívami. Pripravoval sa na návrat na pódiá a chystal sériu koncertov pod názvom This Is It. Jacksonov osobný lekár Conrad Murray čelí obvineniu zo zabitia z nedbanlivosti, tvrdí však, že je nevinný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu