Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Zadĺžený Cage: Dlží 14 miliónov na daniach!

Nicolas Cage Zobraziť galériu (6)
Nicolas Cage (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Americký oscarový herec Nicolas Cage dlhuje na daniach 14 miliónov dolárov. Uviedol to v rozhovore pre časopis People. Svoje záväzky chce vraj herec (46) vyrovnať.

"Počas svojej kariéry som na daniach zaplatil najmenej 70 miliónov dolárov," dodal Cage. Herec tvrdí, že problémy zavinil jeho bývalý finančný poradca Samuel Levin riskantnými investíciami. Poradca sa však bráni a tvrdí, že si Cage finančné problémy spôsobil sám svojim životným štýlom.

Podľa niekdajšieho finančného poradcu len v roku 2007 Cage nakúpil nehnuteľnosti za 33 miliónov dolárov, 22 automobilov a takmer 50 cenných šperkov a umeleckých diel. Vo svojich rezidenciách vraj tiež usporiadal veľkolepé večierky.

Americké úrady už kvôli dlhom zhabali časť hercova majetku. V dražbe predali dva domy, ktoré Cage vlastnil v New Orleanse. Herec musel vlani tiež predať svoj zámok v Nemecku.

Za približne 25 rokov hereckej kariéry Cage natočil takmer šesťdesiatku filmov, medzi nimi Opustiť Las Vegas (1995), za ktorý získal Oscara za výkon v hlavnej úlohe, alebo snímka Divokosť v srdci (1990), ktorý bol ocenený Zlatou palmu v Cannes. Hral aj akčného hrdinu napríklad vo filmoch Tvárou v tvár (1997) alebo Con Air (1997).

Herec, ktorého pravé meno znie Nicholas Coppola, pôsobí pod pseudonymom, aby ho ľudia stále nespájali s jeho slávnym strýkom, režisérom Francis Ford Coppola. Cage má dvoch synov. Matkou prvého z nich, Westona, je herečka Christina Fultonová. Druhého syna, ktorému dal nadšený fanúšik komiksov Cage meno Kal-el (rodné meno Supermana), mu porodila v októbri 2005 jeho súčasne manželka Alice.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu