Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Milovanú vnučku mu zobralo more!

Oscarový režisér Richard Attenborough zažil rodinnú tragédiu. Zobraziť galériu (3)
Oscarový režisér Richard Attenborough zažil rodinnú tragédiu.

LONDÝN - Jeden z najlepších britských hercov a režisérov lord Richard Attenborough (81) prežíva po zemetrasení v južnej Ázii rodinné peklo. Ničivý živel ho pripravil o jeho milovanú 14-ročnú vnučku Lucy, ktorá bola s rodinou na dovolenke v thajskom Phukete. Navyše sú medzi nezvestnými aj jeho dcéra Jane a jej svokra a s najväčšou pravdepodobnosťou aj ony pri tragédii zahynuli!

p align=justify>Lucy bola v Thajsku spoločne s ďalšími piatimi členmi rodiny. "Lord Attenborough s manželkou Sheilou stratili pri živelnej katastrofe v Thajsku troch členov najbližšej rodiny. Ich najstaršia dcéra Jane a jej svokra Jane Holland sú nezvestné. Vnučka Attenboroughovcov Lucy zahynula priamo na mieste katastrofy," uvádza sa v stanovisku, ktoré médiám poskytla rodina Attenboroughovcov. Ďalšia vnučka Alice je zranená a jej otec a brat vyviazli bez zranení.

Držiteľ Oscara za film Gándhí je známy svojím blízkym vzťahom k vnúčatám. Tie s ním pravidelne trávili prázdniny v jeho dome v južnom Francúzsku. Lucy bola navyše jeho miláčikom, ktorý ho sprevádzal i na filmových premiérach. V roku 2000 si Attenborough zaspomínal na zážitok s Lucy pri premiére filmu Zázrak na 34. ulici, v ktorej si Attenborough zahral Santa Clausa. "Požiadal som Lucy, aby si sadla vedľa mňa, ale ona povedala: ,Dedko, ty nemôžeš sedieť pri mne. Ty musíš byť hore na plátne.` Bola to tá najkrajšia reakcia na film," povedal Attenborough.

V roku 1994 zase Lucy pri premiére filmu In Love and War odovzdávala kyticu princeznej Diane. Zabudla však na poklonu, ktorú starostlivo trénovala. Známy režisér preto využil svoj vplyv a Lucy neskôr zoznámil s princeznou Dianou. Lucy predviedla natrénovanú poklonu a dostalo sa jej priam kráľovského komplimentu: "To je najkrajšia poklona, akú som v živote videla," povedala nadšená Diana.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu