Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Rekordná Metallica je čele rebríčka po tretí raz za sebou

Metallica Zobraziť galériu (6)
Metallica

LOS ANGELES - Na čele amerického albumového rebríčka Billboard zostáva tretí týždeň za sebou kalifornská hard-rocková skupina Metallica s albumom Death Magnetic. Na udržanie si prvej priečky jej stačilo v USA predať "len" 132-tisíc kópií nahrávky, čo predstavuje 61 percentný pokles v porovnaní s minulým týždňom.

Metallica je ešte len druhým interpretom, ktorému sa v roku 2008 podarilo zotrvať na prvej priečke v albumovom rebríčku Billboard tri a viac týždňov po sebe. Okrem metalistov z Los Angeles sa rovnaký kúsok podaril aj Jackovi Johnsonovi s nahrávkou Sleep Through the Static.

CD Death Magnetic dobylo rebríčky predajnosti v 25 krajinách sveta vrátane Veľkej Británie a veľmi dobrú predajnosť zaznamenala formácia združená okolo lídra Jamesa Hetfielda vo väčšine krajín v Európe. Napriek vynikajúcej predajnosti sa ale mnoho fanúšikov sťažuje na zlý zvuk nahrávky.

Na druhom mieste sa v aktuálnom vydaní Billboardu nachádza novinka Don't Forget americkej speváčky Demi Lovato. Na trojke je Ne-Yo a jeho tretí štúdiový album Year Of The Gentleman. Na štvorke debutovalo CD Doll Domination - čerstvá novinka dievčenskej formácie The Pussycat Dolls.

Prvú päťku uzatvára ďalšia novinka, nahrávka Only By The Night skupiny Kings Of Leon, ktorá momentálne kraľuje obom rebríčkom UK Chart.







The Day That Never Comes



Death Magnetic Trailer
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu