Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Dočolomanský: Všetko o jeho dnešnom pohrebe

Michal Dočolomanský Zobraziť galériu (8)
Michal Dočolomanský

BRATISLAVA – Naposledy sa s ním rozlúčime! V Slovenskom národnom divadle očakávajú nával ľudí, ktorí si budú chcieť poslednýkrát zaspomínať na nezabudnuteľného herca a miláčika národa - Michala Dočolomanského (†66). Topky.sk zisťovali, ako to bude prebiehať.

Celé Slovensko zostalo šokované z hercovej náhlej smrti. Správa o tom, že Michal Dočolomanský podľahol 26. augusta zákernej chorobe – rakovine, vyrazila mnohým dych. V tento deň prehral zhruba o 11:00 svoj boj po ôsmich mesiacoch. Termín poslednej rozlúčky bol stanovený na dnešný deň.

Nová budova SND
V súvislosti so smutnou udalosťou očakáva divadlo zvýšený záujem verejnosti, ktorá bude chcieť povedať hercovi posledné zbohom. Čas pietneho spomínania je stanovený na 12:00, pričom sa brány divadla otvoria už polhodinu predtým. „Máme veľa telefonátov od ľudí, ktorí sa informujú o tom, ako to bude prebiehať. Prísť môže široká verejnosť. Očakávame, že túto možnosť mnohí využijú, nakoľko bol Michal Dočolomanský úžasný herec a skvelý človek,“ povedala nám hovorkyňa SND Zuzana Golianová.

Samotná rozlúčka bude prebiehať na javisku v sále činohry formou spomínania. „Na tých doskách naposledy stál 30. júna tohto roku. Budú sa premietať zábery z jeho tvorby,“ dozvedáme sa od Golianovej. Smútočnú reč prednesie niekoľko jeho hereckých kolegov. Oproti iným rozlúčkam bude táto výnimočná v tom, že na javisku nebude hercova rakva. „Neželal si to,“ vysvetľuje dôvod hovorkyňa.

Bratislavské krematórium
Pohreb sa bude konať o 16:00. Ako si herec želal vo svojej poslednej vôli, uskutočniť by sa mal iba v kruhu najbližšej rodiny a priateľov - s vylúčením médií a novinárov.

O priebehu pietneho spomínania budeme aktuálne informovať.


Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu