Nedeľa9. jún 2024, meniny má Stanislava, zajtra Margaréta, Gréta

Sharon Stone oslavuje päťdesiatku

Sharon Stone Zobraziť galériu (27)
Sharon Stone (Zdroj: Profimedia)

LOS ANGELES – Keď si bez nohavičiek preložila nohu cez nohu, každému divákovi sa zasekol dych. Sharon Stone si mnohí pamätajú najmä z erotického trileru Základný inštinkt.

Zaskvela sa však aj v iných trhákoch a jej sexepíl nedával spávať mužom – a ani ženám – na celom svete. Stále krásna a príťažlivá Sharon dnes oslavuje 50. narodeniny.

Narodila sa 10. marca 1958 v pensylvánskom Meadville ako druhé zo štyroch detí. Už ako dievča sa zaskvela na teste inteligencie, ktorého výsledok bol neuveriteľný IQ 154! Zapísali ju teda na univerzitu, ona však s korunkou miestnej krásky odišla do New Yorku a stala sa modelkou. Neskôr sa rozhodla pre herectvo.

Prerazila filmom Total Recall po boku Arnolda Schwarzeneggera v roku 1990. V tom istom roku sa vyzliekla pre Playboy, čo jej kariére určite pomohlo. Na konci storočia sa vďaka tomu dostala do Top 25 najsexi žien Playboya.

Jej najväčším úspechom ostal Základný inštinkt (1992), kde hrala bisexuálnu vrahyňu Catherine Tramell. Scénu bez nohavičiek zo začiatku považovala za „zábavu“, keď si však pozrela film s neznámymi ľuďmi, scénka jej prišla „taká neúctivá a šokujúca, že som išla za Verhoevenom (režisérom), dala mu facku a odišla“.

Verhoeven však tvrdil, že o prípadných následkoch vedela. Rola ju posunula do ďalších úspešných projektov - zaskvela sa v trileroch Posledný akčný hrdina (1993) či Špecialista (1994) popri Sylvestrovi Stallonem, v Kasíne s Roberton De Nirom či vo westerne Rýchly ako smrť (1995). Základný inštinkt 2 jej však pred dvoma rokmi už toľko chvály nepriniesol.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu