Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Americký moderátor Lee Thomas: Zrádza ho pokožka

Novinár sa mení z černocha na belocha a pred každým vystúpením sa musí líčiť.
Novinár sa mení z černocha na belocha a pred každým vystúpením sa musí líčiť. (Zdroj: SITA)

DETROIT - Lee Thomas sa narodil ako černoch. Ako dospelého ho však pokožka začala zrádzať a z Afroameričana sa stáva beloch.

Trpí totiž zriedkavou chorobou, ktorú vyvoláva nedostatok pigmentu a ktorá ho takmer pripravila o prácu. Dnes je však Thomas opäť sebavedomým reportérom televíznej stanice FOX.

Thomasovu tvár lemujú bledé škvrny okolo očí, úst, nosa a na ušiach. Škvrny má aj na rukách či ramenách. "Som černoch, ktorý sa v televízii mení na belocha a ľudia to môžu vidieť," hovorí odľahčene Thomas, ktorý pracuje v detroitskej pobočke FOX. "Počas rokov ste mohli vidieť, ako sa moje ruky z hnedých zmenili na biele," dodáva reportér, ktorý sa pred každým vystúpením líči špeciálnou kombináciou krémov, aby zakryl škvrny.

Thomasova zriedkavá choroba sa do všeobecného povedomia dostala začiatkom 90. rokov, keď sa k nej priznal spevák Michael Jackson - aj ten sa záhadne zmenil z černocha na bieleho muža. Nie je smrteľná, podľa psychológov však oberá ľudí o sebavedomie. V minulosti týmto trpel aj Thomas najmä vtedy, keď sa ho raz počas tvorby reportáže zľaklo malé dievčatko. "Myslel som si, že moja kariéra je v ťahu," priznáva reportér. Zašiel preto za svojou nadriadenou, aby podal výpoveď. Veci sa však vyvinuli inak. "Lee je náš priateľ a chceli sme mu pomôcť," hovorí Dana Hahn, ktorá ho presvedčila, aby so svojou chorobou vystúpil verejne.

Jeho spoveď pred kamerami mala pred dvomi rokmi úspech u divákov, ktorí Thomasa podporili. Dnes Lee ďalej pracuje, robí rozhovory s celebritami, našiel si priateľku a o svojom príbehu napísal knihu. "Táto choroba ma prinútila zamerať sa na to, čo som - slušný, starostlivý a čestný človek," uzavrel Thomas.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu