Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Astronomicky drahá svadba Georgea Clooneyho: Pozrite, o akej sume sa šepká!

George Clooney a Amal Alamuddin Zobraziť galériu (30)
George Clooney a Amal Alamuddin (Zdroj: SITA)

BENÁTKY – Svadba amerického herca Georgea Clooneyho s britskou právničkou libanonského pôvodu Amal Alamuddinovou sa konala v Benátkach a trvala niekoľko dní. Podľa odhadov stála táto paráda desať miliónov eur.

Niekoľkodňové oslavy zahŕňali koktejlové párty pri bazénoch, večere v päťhviezdičkových hoteloch aj opulentné svadobné recepcie, napísal britský denník The Daily Telegraph. Na svadobné veselie dorazilo do Benátok viac ako 100 hostí, medzi ktorými nechýbali hollywoodske hviezdy ako Matt Damon, Sandra Bullock či bývalá topmodelka Cindy Crawfordová. Celebrity mesto zaplavili na takmer štyri dni, oslavy totiž začali minulý piatok a vyvrcholili v pondelok, keď Clooney a Alamuddinová stvrdili svoj ​​sobáš civilným obradom na radnici. 

Konečný účet zahŕňa aj biele svadobné šaty so stovkami perál, ktoré mala nevesta na sebe počas sobotňajšieho súkromného obradu v luxusnom sedemhviezdičkovom hoteli Aman s výhľadom na benátsky Veľký kanál. Ich autorom bol návrhár Oscar de la Renta. Rovnako do konečnej sumy spadá aj cena za prenájom vodných taxíkov, ktoré hostí vozili po meste, a tiež suma za ubytovanie v päťhviezdičkovom hoteli Cipriani, kde prebývali. Hostia vraj dostali darom iPody s obľúbenými piesňami novomanželov. 

Ako poznamenal britský denník, kto zaplatil štvordňový svadobný maratón, nie je jasné. Talianske médiá písali, že to bol otec nevesty, ktorý je bývalým profesorom na American University v libanonskom Bejrúte. Na platbe sa ale pravdepodobne podieľal aj samotný Clooney.

Talianske médiá si novú pani Clooneyovú veľmi obľúbili. Hoci americký herec vo svojich šedivých oblekoch vyzeral rovnako dobre, „všetky zraky boli upreté len na elegantnú anglicko-libanonskú právničku,” napísal napríklad denník La Stampa. Alamuddinová bola dokonca označená za novú svetovú módnu ikonu, ktorá znesie porovnanie s britskou vojvodkyňou Kate, kráľovnou Ranjou z Jordánska či manželkou súčasného španielskeho kráľa Letiziou. 

Päťdesiattriročný Clooney sa podľa médií so svojou nastávajúcou zoznámil vlani, pár sa zasnúbil tento rok v apríli. Tridsaťšesťročná Alamuddinová, absolventka Oxfordskej univerzity, sa špecializuje na ľudské práva a v minulosti zastupovala napríklad zakladateľa servera Wikileaks Juliana Assangea alebo bývalú ukrajinskú premiérku Juliu Tymošenkovú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu