Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Kate Winslet: Nafotila celebrity, bojuje proti autizmu!

Kate Winslet Zobraziť galériu (7)
Kate Winslet

NEW YORK - Herci Ben Stiller, Jude Law, Meryl Streep a ďalšie známe osobnosti sa nechali odfotiť do knihy, ktorú pripravuje herečka Kate Winslet. Ponesie názov The Golden Hat (Zlatý klobúk) a oscarová herečka ním chce podporiť liečbu autizmu. Oznámilo to tento týždeň nakladateľstve Simon & Schuster.

Hollywoodsku herečku inšpiroval dokument o autizme, ktorý vlani vysielala televízna stanica HBO. Snímka, ku ktorému nahovorila komentár, rozpráva o islandskom chlapcovi s ťažkou formou autizmu, ktorému sa nakoniec podarilo s okolím nadviazať kontakt. Neskôr začal písať básne.

Kniha okrem príbehu chlapcových literárnych pokusov popisuje vzťah Winsletovej k jeho rodine. Názov si herečka vypožičala z jednej z básní, v ktorej chlapec opísal kúzelný klobúk, ktorý mu pomáha sa dorozumieť. Viac ako dve desiatky celebrít Winslet požiadala, aby sa nechali vyfotiť v špeciálnom klobúku, ktorý medzi nimi k tomu účelu koloval.

Mali tiež oznámiť, čo by povedali, keby po rokoch mlčania zrazu mohli hovoriť. V knihe sa tak objaví okrem iného popová diva Christina Aguilera, herečka Julianne Moore alebo ruská tenistka Maria Šarapovová. Chýbať nebudú ani ľudia s diagnózou autizmu. Kniha má vyjsť do konca roka.

Výťažok pôjde v prospech herečkinej nadácie na podporu boja proti autizmu Zlatý klobúk.

Autizmus je vrodené celoživotné postihnutie niektorých mozgových funkcií. Dôsledkom poruchy je, že človek nerozumie celkom tomu, čo vidí, počuje a prežíva. Objavuje sa pred tretím rokom veku. V niektorých oblastiach autisti úplne zlyhávajú, v iných ale môžu uspieť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu