Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Policajt postrelil sám seba, o incidente klamal

Robert Ralston
Robert Ralston

PHILADELPHIA - Policajný seržant, ktorý minulý mesiac tvrdil, že ho počas obchôdzky postrelil neznámy páchateľ čiernej pleti, sa v skutočnosti postrelil sám. Policajta klamára z práce vyhodili, z trestného činu ho však neobvinia.

Robert Ralston, ktorý ešte prednedávnom tvrdil, že počas služby na neho vystrelil muž čiernej pleti, sa pre pár dňami priznal, že si celý príbeh vymyslel. V osudný deň svojim kolegom i reportérom povedal, že ho neznámy Afroameričan strelil do ramena.

Ralston vypovedal, že najprv útočník mieril zbraňou na jeho hlavu, policajt mu však stihol pištoľ vyraziť z ruky a guľka tak namiesto hlavy trafila rameno. V policajnej správe ale objavili niekoľko nezrovnalostí, ktoré nedávali zmysel.

"Na mieste činu sme získali forenzné dôkazy, ktoré nesedia so seržantovou výpoveďou; napríklad pušný prach, ktorý sme našli na jeho tričku, sa zhoduje s tým, ktorý používame na našom oddelení," povedal policajný komisár Charles Ramsey.

"Takéto činy len zvyšujú rasové napätie v našej spoločnosti, a to je niečo, čo v žiadnom prípade nepotrebujeme," dodal Ramsey.

Vyšetrovateľ však s Ralstonom uzavrel dohodu, ktorá ho ochráni pred trestným stíhaním. Musí sa ale vzdať svojej imunity, čím sa tak pripraví o svoju prácu. Polícia sa taktiež vyjadrila, že bude pravdepodobne od Ralstona požadovať náhradu finančných prostriedkov, ktoré boli vynaložené na pátraciu akciu po údajnom páchateľovi.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu