Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Dvadsiaty ročník bratislavského Autosalónu úspešne prešiel cieľovou rovinkou

20. ročník bratislavského Autosalónu sa skončil
20. ročník bratislavského Autosalónu sa skončil

BRATISLAVA - Najväčšia motoristická udalosť roka na Slovensku, jubilejný 20. AUTOSALÓN v Incheba Expo Bratislava v nedeľu 18.4. úspešne dorazil do cieľa. Spolu s ním prebiehala aj 16. špecializovaná výstava autopríslušenstva a servisnej techniky AUTOSERVIS.

Výstavných podujatí sa zúčastnilo 127 vystavovateľov z Českej republiky, Francúzska, Poľska, Rakúska a Slovenska, z toho 31 známych automobilových značiek. Na ploche 38 000 m² návštevníci vzhliadli rekordných 62 slovenských výstavných premiér, čo bolo viac ako v predchádzajúcom ročníku.

Na tohtoročnom Autosalóne bolo na čo pozerať. Kvalita salónov automobilov sa meria aj prostredníctvom podielu aký vystavujúce značky zastávajú v oblasti predaja. Značkám na 20. ročníku bratislavského Autosalónu patrilo približne 73% trhu, teda možno hovoriť o reprezentatívnom zastúpení.

Návštevníci pri prehliadke expozícií mohli obdivovať kúsky zo širokého cenového a typového spektra. Vybrali si z ponuky bežne dostupných „ľudových vozidiel“, ale našli sa aj vzácne zberateľské exempláre. Zaujali aj tradičné sprievodné podujatia. Uskutočnili sa crash testy, ktoré ukázali dôsledky zrážok motorového vozidla s chodcom, cyklistom a pevnou prekážkou. V nedeľu sa konal zraz všetkých, čo sa venujú úprave vzhľadu, či technických prvkov vozidiel. V popoludňajších hodinách bola oficiálne zahájená tuningová sezóna.

Prehliadka noviniek a bohatý sprievodný program prilákali počas šiestich dní 182 153 návštevníkov. Autosalón napriek kríze potvrdil svoje pevné postavenie v rámci popredných stredoeurópskych motoristických podujatí. Ambíciou pre nasledujúci ročník je ešte zvýšiť jeho kvalitu, čo sa týka počtu zúčastnených značiek a vystavených noviniek. Záujem odbornej a širokej verejnosti, či médií sú dôkazom, že pevná tradícia, ktorá sa vytvorila pred dvomi desaťročiami v Bratislave, by mala pokračovať v nastúpenom trende.

 

Nasledujúci ročník Autosalónu sa bude v Incheba Expo Bratislava konať o rok v termíne 12 –17. 4. 2011.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu