Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Strateného kocúra našli vďaka čipu 2000 km od domova

Kocúr Charles
Kocúr Charles (Zdroj: SITA)

CHICAGO - Nikto nevie, ako sa kocúr Charles dostal zo svojho domáceho pelechu v Novom Mexiku až do 2000 kilometrov vzdialeného Chicaga. Isté však je, že domov do Albuquerque sa vráti so všetkou parádou lietadlom.

O príbehu mačacieho tuláka dnes píše agentúra AP. Charles sa stratil pred ôsmimi mesiacmi, keď jeho majiteľka odišla z mesta a poprosila známych, aby sa o kocúra postarali. Tento týždeň Robin Alexová zavolala z chicagského zvieracieho útulku, že sa im zabehnutého kocúra podarilo odchytiť.

Pracovníci útulku našli kocúrovu majiteľku vďaka čipu, ktorý mal implantovaný medzi lopatkami. Alexová si však vraj nemohla dovoliť letieť pre Charlesa do Chicaga. Obávala sa preto, že kocúr bude utratený. Do príbehu ale včas vstúpil ďalší obyvateľ mesta Albuquerque. Lucien Sims má kocúra, ktorý sa údajne veľmi podobá Charlesovi, ktorého osud ho dojal.

O jeho putovaní sa dozvedel vďaka svojej matke, ktorá mu poslala odkaz na článok na internete. Sims bol zhodou okolností tento týždeň v Chicagu na svadbe. Rozhodol sa preto vyraziť do útulku, vyzdvihnúť Charlesa a odviezť ho so sebou do Nového Mexika. Zariadil všetky potrebné povolenia a cestu zaplatil.

Kocúr je podľa ošetrovateľov v celkom dobrom stave a ďalšie cestovateľské dobrodružstvo by mal zvládnuť. Potrebuje len poriadne vykefovať a má trochu nádchu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu