Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Najžiadanejšie plastiky sú liposukcia a zväčšenie pŕs

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Liposukcia a zväčšenie pŕs sú najžiadanejšie plastické operácie v Česku. Vyplýva to z prieskumu internetového portálu plasticka-chirurgie.info, ktorého sa vlani na jeseň zúčastnilo takmer 2800 respondentov. Dôvodom, prečo sa ženy o estetickú chirurgiu zaujímajú, je zvýšenie vlastného sebavedomia. Uviedlo to 84 percent opýtaných.

Prieskumu sa zúčastnili ľudia, ktorí chcú podstúpiť plastickú operáciu. Podľa výsledkov má záujem o liposukciu 30% zúčastnených žien. Ďalšou žiadanou operáciou je zväčšenie prsníkov, ktoré zaujíma 29% žien a nasleduje ich modelácia.

Podľa primára Ústavu estetickej medicíny Dušana Zárubu je dopyt po týchto operáciách najmä u klientiek vo veku do 30 rokov. Značná časť žien po štyridsiatke sa potom zaujíma aj o operácie očných viečok. Zo zdravotných dôvodov túto operáciu podstupuje 17% opýtaných žien. U 58% žien starších ako 50 rokov potom táto operácia patrí medzi zákroky, o ktoré sa zaujímajú najčastejšie.

Prieskum tiež ukázal, že iba 14% slovenských žien je ochotných podstúpiť zákrok v zahraničí. Najčastejším dôvodom je najmä strach z rizík spojených s rekonvalescenciou alebo následnou starostlivosťou. Podľa Zárubu slovenské ženy zákrok v zahraničí odmietajú okrem iného z finančných dôvodov. "Operácia v cudzine je často oveľa drahšia. Staršie generácie potom pravdepodobne aj z jazykových dôvodov," uviedol.

Podľa zástupcu portálu www.plasticka-chirurgie.info Pavla Hilberta tvoria ženy v ČR a okolitých postkomunistických krajinách, ako Poľsko, Slovensko a Rusko, až 94% záujemcov o plastické operácie. V krajinách, kde má estetická chirurgia dlhšiu tradíciu, je potom podiel mužských záujemcov niekoľkonásobne vyššia. V Británii tvoria muži 17% záujemcov av USA dokonca celú štvrtinu. Najžiadanejším zákrokom u mužov je operácia nosa, po nej nasleduje liposukcia, obriezka a laserová depilácia chĺpkov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu