Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Na cirkevnej škole budú od rána sledovať hokej

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA - Na cirkevnej Spojenej škole svätého Vincenta de Paul v bratislavskom Ružinove budú môcť žiaci a študenti sledovať ranné hokejové zápasy slovenskej reprezentácie na olympiáde vo Vancouveri v telocvični školy.

Slováci vo štvrtok nastúpia o 6:00 proti českej reprezentácii a v piatok o tom istom čase proti Rusom. Žiaci školy, ktorí prídu do telocvične pred začiatkom zápasu, ho budú môcť celý dopozerať a na vyučovanie pôjdu až po jeho skončení. Tí, čo prídu až v jeho priebehu, budú musieť o ôsmej zasadnúť do vyučovacích lavíc.

S myšlienkou sledovania zápasov v telocvični prišli dvaja učitelia Peter Nemec a Alexander Avenarius. Záujem o skoré vstávanie prejavili aj malí prváčikovia. „Myšlienka olympionizmu je aj našou myšlienkou. Ponúkli sme teda žiakom možnosť sledovať zápas v prostredí školy,“ uviedla riaditeľka školy Mária Švantnerová. Zároveň dodala, že ak zápas budú chcieť dosledovať aj učitelia, musia si za seba na vyučovanie nájsť náhradu. Ak sa im to nepodarí, prednosť má vyučovací proces.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu