Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Košické kuriozity: Zranená po výbuchu kotla, dohryzená vlastným psom

KOŠICE - Niekoľko kurióznych prípadov evidovali lekári počas sviatkov a uplynulý víkend na pohotovosti v košickej Fakultnej nemocnici L. Pasteura.

S neobvyklým zranením však prišla dvadsaťdvaročná žena, ktorú na najkrajší deň v roku niekoľkokrát do líca pohrýzol údajne jej vlastný pes. Ako informovala hovorkyňa nemocnice Jaroslava Oravcová, nešlo o vážne zranenia, po ošetrení mohla mladá žena odísť domov. Lekári sa postarali aj o sedemročného chlapca s vykĺbeným malíčkom po šarvátke so súrodencom, 60-ročnú ženu so zlomením zápästím, ktorá spadla zo schodov, či ťažko zraneného muža, ktorý havaroval v lese pri Gelnici na štvorkolke.

Päťdesiatnik so zlomenými stehennými kosťami a predlaktiami zostal v nemocnici. Traumatológovia na Štedrý deň a počas nočnej služby ošetrili 80 pacientov, na ďalší deň 81 ľudí a 26. decembra 93. Internisti sa zase postarali o vyše 150 ľudí, ktorí mali problémy hlavne s vysokým krvným tlakom, epileptickými záchvatmi, alergiami, ale aj s trávením a alkoholom.

Pokojnejší nebol ani uplynulý víkend. Lekári sa stretli s podobnými zraneniami ako počas sviatkov a okrem iných ošetrili aj ďalšieho pohryzeného 27-ročného muža. Ako informovala Oravcová, ošetrili aj 51-ročného muža doudieraného po páde zo schodov, 17-ročného mladíka, ktorý sa zranil po páde z bicykla, či ženu, ktorá si podvrtla členok pri korčuľovaní.

Na pohotovosti skončila aj 52-ročná žena s popáleninami po výbuchu kotla, porezané osemročné dievča, ktoré preletelo cez sklo, či deväťročný chlapec. Ten po sánkovačke skončil so zlomenou stehennou kosťou a čaká ho operácia rovnako ako 71-ročného muža, ktorý sa pošmykol na ľade a pri páde si zlomil krčok stehennej kosti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu