Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Lucia Hablovičová: Potetované missky nechceme

Lucia Hablovičová Zobraziť galériu (7)
Lucia Hablovičová

BRATISLAVA - Hoci nová Miss Slovensko musí byť prirodzená kráska a okrem plastických operácií by nemala mať ani tetovanie a pírsing, na dnešné posledné výberové kolo prišli skúšať šťastie viaceré takto ozdobené dievčatá.

Organizátori si však pochvaľovali, že tohoročné súťažiace majú lepšie postavy. Finálovú dvanástku predstavia v januári. "Toto je také pravidlo, ktoré už niekoľko rokov pretrváva a každý rok sa ich objavuje dosť, takže možnože skúšajú šťastie a možno o tom nepočuli," povedala o potetovaných dievčatách riaditeľka súťaže Lucia Hablovičová.

Súťažiace sa pritom pred porotou musia predviesť v plavkách a tie nič neskryjú. Menšou prekážkou je pírsing, niektoré dievčatá ho mali v nose či v pupku. Ak sa však ozdoba dá vybrať a neostane po nej viditeľná dierka, podľa Hablovičovej to nemusí byť prekážkou. Porotcovia si totiž najviac všímajú prirodzenú krásu. "Takéto nasilu úpravy, to je skôr nevýhoda, keď prídu dievčatá nalíčené, veľké čierne oči a prefarbené vlasy, tetovanie," dodala fotografka súťaže Petra Ficová.

Šéfku Miss Slovensko Hablovičovú však potešilo, že tohoročné nádejné súťažiace majú pekné nielen tváre. "Tie postavy majú primerané svojmu veku, sú prirodzene štíhle. Minulý rok bola hlavne problém celulitída a to je už oveľa lepšie," zhrnula po tom, čo si prezrela stovky dievčat. Vyšportovanou postavou napríklad fotografov zaujala 17-ročná Martina z Bratislavy, ktorá preteká v skoku do diaľky a trojskoku.

Študentka športového gymnázia prišla aj preto, že sa atletike v budúcnosti venovať neplánuje. "Mňa to baví, ale s tým sa moc nedá živiť," povedala ČTK. Zaujímavosťou je, že medzi súťažiacimi sa objavilo aj dievča, ktoré prekonalo mononukleózu, na ďalšej si zase porotcovia všimli jazvu po vybratej obličke.

"Že dievčatá naberú odvahu aj po takýchto pomerne ťažkých zdravotných komplikáciách, to ja vnímam veľmi pozitívne, lebo to znamená, že si veria a nelámu nad sebou palicu," zhodnotila šéfka súťaže. Aj keď novú kráľovnú krásy verejnosť spozná na jar, je možné, že to bude svetlovláska, keďže blondínky boli na castingoch v prevahe.

"Po tie minulé roky väčšina boli tmavovlásky," poznamenala Hablovičová. V posledných ročníkoch Miss tiež víťazili čoraz vyššie Slovenky, to však nie je pravidlom, keďže do semifinále sa dnes dostali aj dievčatá vysoké 170 centimetrov, čo je spodná hranica pre súťažiace. Najkrajšie dievčatá sa podľa organizátorov objavili v Bratislave, kde však študujú dievčatá z celého Slovenska. Dobrý výber však bol aj v Trenčíne, Žiline a Košiciach.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu