Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V zlodejovi sa pohlo svedomie, skúter vrátil aj s odkazom

BUKUREŠŤ - Svedomie sa zrejme pohlo v rumunskom zlodejovi, keď sa v novinách dočítal, že skúter, ktorý ukradol, patrí hendikepovanej žene. Rozhodol sa, že vozidlo vráti majiteľke a nechal jej odkaz, ktorým sa chcel čiastočne ospravedlniť.

Agota Loyaová bola minulý piatok na návšteve u príbuzných a svoj skúter, bez ktorého sa nemôže kvôli dlhoročnej chorobe dolných končatín pohybovať, nechala vonku. Keď sa po troch hodinách vrátila, vozidlo bolo preč.

O jej smutnej príhode napísal miestny denník v Brašove. O tri dni zúfalá pani nemohla veriť svojim očiam, skúter stál pred dverami jej bytu. Bol síce poškodený, ale celý. Na nosiči pani Loyaová našla výtlačok novín, ktorý písal o krádeži jej skútra pod titulkom Zlodej bez srdca. Napravený hriešnik ale tento titulok škrtol a prepísal na Zlodej so srdcom. "Áno, so srdcom, ale čiernym," dodala k tomu sarkasticky pani Loyaová, ktorá musí mesačne vystačiť so 366 lei (3000 korún).

Na skúter si pred dvomi rokmi musela zobrať z banky úver. Keď už ho mala takmer splatený, bol jej vlani 31. októbra, teda v rovnaký deň ako toho roku, ukradnutý. Vtedy sa ho polícii podarilo nájsť v zberni šrotu. I vtedy bol poškodený a niektoré diely chýbali.

Oprava stála ženu v prepočte 9.000 korún. I tentokrát bude musieť podobnú čiastku na opravu dať, píše denník Adevarul.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu