Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Japonku dostala do väzby virtuálna vražda virtuálneho manžela!

TOKIO - Japonskú hráčku (43) online hry natoľko rozčúlil virtuálny rozvod s „manželom“, ktorého mala v obľúbenej interaktívnej hre Maple Story, že sa pod jeho heslom pripojila k jeho účtu a zabila jeho virtuálnu osobu. Zločin vo virtuálnom svete jej však vyniesol skutočné väzenie. Polícia ju zatkla pre podozrenie z nelegálneho prístupu k počítaču a z manipulácie s elektronickými dátami, informovala o tom agentúra AP.

„Nečakane sa so mnou rozviedol, bez slova varovania. Strašne ma to rozčúlilo,“ uviedla vyšetrovateľom o čine, ktorý spáchala ešte v máji žena, ktorá je učiteľkou hry na klavír. V reálnom svete vraj proti spoluhráčovi žiadnu pomstu nechystala ani nechystá. Polícia zatiaľ ženu formálne neobvinila, pokiaľ by sa dostala pred súd, hrozilo by jej až päť rokov väzenia a pokuta až do výšky takmer 120 tisíc korún.

Maple Story je jednou z mnohých počítačových hier, kde hráči „žijú“ vo virtuálnom svete prostredníctvom svojich avatarov, ktorí nadväzujú vzťahy, vyvíjajú spoločenské aktivity a bojujú s príšerami alebo inými prekážkami. Vo virtuálnom svete sa ich postavy oddávajú aj činnostiam, na ktoré by si v reálnom svete nikdy netrúfli. Bežný je napríklad sex s úplne cudzím človekom.

Neprípustné chovanie v rámci hry sa obvykle rieši na základe ich pravidiel priamo vo virtuálnom svete. Tomu, kto porušuje pravidlá, môžu zablokovať prístup. V posledných rokoch sa už niekoľkokrát stalo, že udalosti z virtuálneho sveta mali svoje dozvuky aj v reálnom živote.

V auguste v americkom štáte Delaware obvinili ženu z prípravy reálneho únosu šestnásťročného mladíka, s ktorým sa zoznámila v hre Second Life. V japonskom Tokiu obvinili šestnásťročného mladíka z krádeže registračných údajov iného hráča online hry, s pomocou ktorých sa dopustil podvodu s virtuálnou menou vo výške 360 tisíc dolárov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu