Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Stratená mačka sa vrátila po deviatich rokoch

BIRMINGHAM - Po dlhých deviatich rokoch sa vrátila starším manželom v britskom Birminghame ich stratená mačka Dixie. Oznámila to dnes miestna odbočka Královskej spoločnosti na ochranu zvierat.

Toho času 15-ročná mačka zmizla z domu v roku 1999 a jej majitelia si mysleli, že ju zrejme zabilo auto. Nájdená bola len asi trištvrte kilometra od bydliska majiteľov, keď si ľudia v okolí všimli, že sa tam už mesiace potuluje vychudnuté a zubožené zviera, a zavolali do útulku.

Pretože mačka mala mikročip, bola po odchytení rýchle identifikovaná a behom pol hodiny odovzdaná manželom Alanovi a Gilly Delaneyovým. "Za 29 rokov práce v útulku som ešte nikdy nezažil nikoho tak vzrušeného a šťastného, ako pani Delaneyovou," prehlásil pracovník spoločnosti Alan Pittaway.

Šťastná majiteľka konštatovala, že chovanie a zvyky Dixie sa vraj za dlhé roky odlúčenia vôbec nezmenili. Vedenie útulku vyjadrilo nádej, že príbeh povzbudí i ďalších majiteľov domácich zvierat, aby nechali svoich maznáčikov označiť mikročipmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu