Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Desivá simulácia ukazuje, čo by sa stalo, keby Zem zasiahol meteor: Takto by vyzeral náš koniec

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

USA – Znepokojivé video demonštruje, ako by mohol dopad veľkého meteoru ovplyvniť Zem a ako by takáto udalosť vyzerala. Video bolo zverejnené na TikToku a divákom ukazuje, ako meteor približne polovičnej veľkosti Pluta naráža na našu planétu.

Meteory pravidelne zasahujú Zem, hoci po prechode atmosférou sú úplne neškodné. Ich veľkosť a hustota však má veľký vplyv na to, akú devastáciu spôsobia na Zemi. Odborníci napríklad predpokladajú, že meteor, ktorý viedol k vyhynutiu dinosaurov, bol široký asi 10 až 15 kilometrov. Na to, aby meteor pri dopade urobil zo Zeme neplodnú planétu bez života, by podľa expertov musel mať priemer necelých 100 kilometrov. Asteroid zobrazený na videu je podstatne väčší, takže netreba hovoriť, že by zničil našu planétu.

Vo videu ďalej vidno, že pevniny vybuchujú v plameňoch, zatiaľ čo moria sú suché. Masy trosiek sa vymrštia do vesmíru a oheň pohltí povrch Zeme. Nie je žiadnym prekvapením, že zábery mnohých prinútili položiť si otázku, čo by v prípade takejto udalosti robili. „Umierame. Všetci umierame,“ uviedol jeden z komentujúcich. „Braček, naozaj sa pýtaš, čo by sme robili v takejto situácii, ako keby sme mali možnosti,“ dodal druhý.

Viac o téme: Koniec svetaSimuláciaMeteor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu