Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Šialená simulácia ukazuje, ako vyzerá 100 miliárd dolárov v hotovosti: Veď tá kopa je väčšia ako jednoizbák!

(Zdroj: Reddit/worldisillusion)

USA – Rozmýšľali ste niekedy, ako vyzerá 100 miliárd dolárov v 100-dolárových bankovkách? Simulácia, ktorá už niekoľko mesiacov koluje na sociálnych sieťach, priniesla odpoveď. Niektorí pri pohľade na zábery zažartovali, že kopa peňazí je väčšia ako ich byt.

Keď ide o veľké sumy peňazí, je ťažké si predstaviť, ako taká čiastka vyzerá v skutočnosti. Video, ktoré pôvodne zdieľala na Instagrame stránka RED SIDE, nechalo mnohých ľudí v nemom úžase, keď pochopili, koľko peňazí skutočne obieha svetom. Video sa začína zobrazením jedinej 100-dolárovej bankovky na trávniku vedľa hrubšieho balíka, ktorý má hodnotu 10 000 dolárov (9 265 eur). Zdá sa, že 1 bilión dolárov je hromada veľká ako továrenská budova, zatiaľ čo 1 kvadrilión dolárov je ako väčšina mrakodrapov.

Posts from the beamazed
community on Reddit

Mnohí používatelia Redditu poznamenali, že boli prekvapení z týchto prirovnaní. Podľa ich slov si to doteraz nevedeli predstaviť. „Ľudia majú prirodzene problém pochopiť skutočný rozdiel medzi miliónom, miliardou a biliónom,“ napísal jeden používateľ. „Toto je super video. Ľudia nedokážu pochopiť také veľké čísla,“ dodal ďalší. „Takže kopa peňazí Jeffa Bezosa je väčšia ako môj byt, super,“ zažartoval tretí.

Mnohí si ale všimli, že pozadie na videu sa začína meniť, keď divák vidí veľké sumy peňazí. Zo žiarivo zelenej trávnatej plochy sa stalo zničené a opustené mesto. „Bol som jediný, kto si všimol, že to začalo na pokojnom trávnatom poli a skončilo v post-apokalyptickej pustatine?“ poznamenal jeden komentujúci. Ďalší zareagoval: „Keď chamtivosť korporácií povedie k zničeniu našej planéty, takto bude vyzerať postapokalypsa.“

Viac o téme: BankovkySimuláciaPeniaze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu