Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Obyvateľov poľského mesta šokovala farba rieky: Ako z Francúzskej riviéry! Hrôzostrašný dôvod

(Zdroj: Facebook/Grzegorz Mrowiński)

DZIAŁDOWO – Voda v Mlynskom kanáli v poľskom meste Działdowo zmenila farbu. Znepokojení obyvatelia sa obrátili na úrady, ktoré zistili, že niekto kontaminoval nádrž podozrivou látkou. Mesto teraz pátra po páchateľovi.

Do Mlynského kanála v Działdowe doposiaľ neznámy páchateľ vypustil obrovské množstvo chemikálie, oznámil prostredníctvom Facebooku primátor mesta Grzegorz Mrowiński. Prítomnosť podozrivej látky vo vode predstavuje hrozbu pre viac ako 20 000 ľudí. Na miesto dorazili dva tímy hasičov, polícia, zástupcovia Hygieno-epidemiologickej stanice a Pokrajinského inšpektorátu ochrany životného prostredia.

„Správu o kontaminácii sme dostali v sobotu z centra núdzovej komunikácie. Na tiesňovú linku zavolal jeden z obyvateľov mesta. Všimol si, že v Mlynskom kanáli vyteká podozrivo vyzerajúca látka tyrkysovej farby,“ uviedol okresný veliteľ Štátneho hasičského zboru v Działdowe, Leszek Góralski, informuje poľský denník Gazeta Wyborcza.

Primátor Działdowa poďakoval obyvateľom za okamžitú reakciu. Zároveň požiadal o pomoc pri pátraní po páchateľovi. „Prosím o poskytnutie akýchkoľvek informácií, ktoré by mohli identifikovať páchateľa. Ak by ste o niečom vedeli, kontaktujte ma,“ uviedol v príspevku na Facebooku. „Nedovoľme, aby okolie trpelo chamtivosťou jednotlivca,“ dodal primátor mesta.

Viac o téme: RiekaZnečistenieChemikáliePoľsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu