Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Sanitka pri prevoze mŕtveho pacienta (80) narazila na výtlk: Neuveríte, čo sa stalo, to je zázrak!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

HARYANA - Výmole na ceste sú nepríjemnou prekážkou. Ako sa ale ukázalo, práve ony zachránili život osemdesiatročnému mužovi z indickej Haryany, tvrdí jeho rodina. Lekári ho vyhlásili za mŕtveho, no keď sanitka, v ktorom viezli jeho telo, narazilo na dieru na ceste, ožil.

Lekári vyhlásili Darshana Singha Brara za mŕtveho a odvážali ho z mesta Patiala do jeho domu v Haryane, kde sa zhromaždili smútiaci príbuzní. Nikto však nečakal to, čo sa v nasledujúcich chvíľach odohralo. Keď sanitka, v ktorom bolo Brarovo údajne mŕtve telo, narazila do diery na ceste, ožil, informuje spravodajský portál India Times. Rodina uviedla, že jeho vnuk, ktorý bol s ním v sanitke, si všimol, ako hýbe rukou a keď zacítil tlkot srdca, požiadal vodiča, aby zamieril do najbližšej nemocnice. Tam ho lekári vyhlásili za živého.  

Jeden z Darshanových vnukov, Balwan Singh, priblížil, že starý otec žil v Nisingu neďaleko Karnalu, kde je po ňom pomenovaná celá kolónia. Už niekoľko dní sa necítil dobre, tak ho ďalší vnuk vzal na vyšetrenie do neďalekej nemocnice. Štyri dni bol na pľúcnej ventilácii a vo štvrtok, 18. januára, lekári skonštatovali, že sa mu zastavil tep. Odpojili ho od prístroja a vyhlásili za mŕtveho. Po incidente v sanitke ho previezli do inej nemocnice, kde sa zistilo, že je nažive a dýcha.

"Je to zázrak. Teraz dúfame, že sa môj dedko čoskoro uzdraví. Všetci, ktorí sa zišli, aby oplakávali jeho smrť, nám zablahoželali. Je to Božia milosť, že teraz dýcha a my dúfame, že sa jeho stav zlepší," vyhlásil Balwan. Doktor Netrapal z nemocnice Rawal, kde v súčasnosti pacient leží, povedal, že v druhej nemocnici, kde ho vyhlásili za mŕtveho, pravdepodobne došlo k technickej chybe. "Stále je v kritickom stave a leží na jednotke intenzívnej starostlivosti. Ťažko sa mu dýcha, pretože má infekciu v hrudníku," dodal lekár.

Viac o téme: SmrťPacientOživenieIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu