Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Ľudí vydesili roje kobyliek, obávajú sa apokalypsy: Mrazivá podobnosť s pasážami z Biblie, toto musíte vidieť!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MEXIKO – Roje hmyzu, konkrétne kobyliek, už naši predkovia pred tisícami rokov interpretovali ako varovné signály. Pred tromi rokmi sa prehnali africkými štátmi, no teraz sužujú obyvateľov Južnej Ameriky. Jeden zo spravodajských portálov dokonca citoval biblickú pasáž o apokalypse.

V Biblii Boh potrestal starých Egypťanov za ich hriechy tým, že poslal roj kobyliek, aby zničili ich úrodu. Odvtedy si aj tí najpoverčivejší členovia spoločnosti vykladajú správy o rojoch ako predtuchu, že niečo znepokojivé je hneď za rohom. V roku 2020 početné krajiny východnej Afriky zaznamenali najsilnejšie roje kobyliek za posledné desaťročia, informovalo BBC. Hmyz sa prehnal cez poľnohospodárske krajiny v Keni, Etiópii, Ugande, Somálsku a Eritrei.

Skonzumovali úrodu, vyhladili stromy a zničili vegetáciu, čo spustilo devastáciu v týchto prevažne chudobných krajinách. Nie je teda žiadnym prekvapením, že po tom, čo sa tento týždeň v Mexiku objavili roje kobyliek, tisíce jedincov žijúcich v Južnej Amerike zostali znepokojení. Obrovské mraky kobyliek ovládli oblohu nad štátom Yucatán a dokonca ich bolo možné vidieť lietať cez ulice, rozbíjať okná bytových komplexov a požierať ovocné stromy.

Mnoho mexických spravodajských kanálov, ktoré sa zaoberali desivou udalosťou, sa zamýšľalo nad tým, či môže byť obávaný roj znakom blížiacej sa apokalypsy. Portál Publimetro dokonca citoval biblickú pasáž, ktorá naznačovala, že kobylky sú znakom konca civilizácie. „A z dymu vyšli kobylky na zem a bola im daná moc, ako majú moc zemské škorpióny,“ uvádza sa v pasáži. „Bolo im prikázané, aby neubližovali tráve zeme, ani ničomu zelenému, ani žiadnemu stromu; ale iba tým ľuďom, ktorí nemajú na čele Božiu pečať,“ uvádza sa ďalej.

Poľnohospodári v tejto oblasti Mexika tiež oznámili, že hmyz už prešiel cez kukuričné polia. To je obzvlášť devastujúce, pretože pôda je momentálne uprostred zberu. Hladný roj migroval do mestských oblastí, aby skonzumoval viac stromov, ovocia a kríkov. Stovky obyvateľov odvtedy využili sociálne siete, aby vyjadrili svoj strach z budúcnosti. Napriek obavám, že koniec je blízko, však predstavitelia štátu sľúbili znepokojeným občanom, že kobylky pravdepodobne opustia mesto o pár dní. A zdá sa, že to tak mohlo byť, keďže obyvatelia pre portál PorEsto! povedali, že kobylky skutočne zmizli.

Viac o téme: KobylkyApokalypsaMexikoBiblia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu