Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO pilota ľuďom vyrazilo dych: Aha, čo zachytil z kokpitu lietadla nad Holandskom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

AMSTERDAM - Pilot spozoroval očarujúcu polárnu žiaru, tiež známu ako Aurora Borealis, z kokpitu a rozhodol sa nasnímať video, aby sa podelil o úchvatný prírodný úkaz. Ľudia tak majú možnosť vidieť osobitú perspektívu z pohľadu pilota.

Video vyzerá ako kinematografické majstrovské dielo s množstvom špeciálnych efektov. Aurora borealis sa vyskytuje v arktickej oblasti, keď sa častice zo Slnka zrážajú s hornou vrstvou zemskej atmosféry a vytvárajú vlny fascinujúceho svetla. Muž zdieľal video na Instagrame so slovamil: "Najintenzívnejšia polárna žiara, akú som kedy videl. Žiarivé, jasné závesy v zelenej a červenej ionizovanej atmosfére. Bolo to také intenzívne, že to bolo dokonca viditeľné z Holandska, veľmi vzácny pohľad."

Zručný pilot precízne manévruje s lietadlom a ponúka užívateľom očarujúci výhľad. Video zachytáva nielen krásu polárnych svetiel, ale tiež podčiarkuje jedinečné perspektívy, ktoré môžu piloti vidieť počas svojich ciest nad oblakmi. "Zaujímalo by ma, prečo ste sa stali pilotom. Pretože ste chceli sledovať tento nádherný a krásny výhľad, však? Je to veľmi pekné, ďakujem," napísal jeden z komentujúcich.

Iný sa spýtal, či je možné vletieť do polárnej žiary, na čo jedna osoba odpovedala, že polárne žiary sa vyskytujú v mezosfére, čiže oveľa vyššie, ako môžu lietať bežné lietadlá.

Viac o téme: PilotKokpitPolárna žiaraAurora borealis
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu