Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Medzi mladými sa šíri šialený trend: Lekár varuje, v žiadnom prípade sa nezapájte! Hrozia strašné zranenia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SAN FRANCISCO - Na sociálnych sieťach koluje nový šokujúci trend. Tínedžeri si udierajú kladivom či inými predmetmi do tváre, aby pretvorili štruktúru svojej tváre. Lekár upozorňuje na zdravotné riziká, ktoré môže úder ťažkým predmetom do tváre spôsobiť.

Kvôli virálnemu trendu rozbíjania kostí sú sociálne siete plné videí, v ktorých si ľudia udierajú do tváre kladivami, fľašami, závažiami alebo inými tupými predmetmi, aby si nalomili alebo zlomili kosti. Tie sa údajne zahoja vo vhodnejšom zarovnaní v nádeji, že zmenia štruktúru tváre, aby sa stala príťažlivejšou. Neexistuje však žiadny dôkaz o tom, že to takto funguje. 

@drpremtripathi #greenscreen #greenscreenvideo Thank you @jcthecatalyst for making me aware of this trend. I cant’t believe this is real. Or is this a joke? #bonesmashing #malunion #drpremtripathi ♬ original sound - Dr. Prem Tripathi

Hrôzostrašné videá podnietili plastického chirurga zo San Francisca Prema Tripathiho, aby vyzval ľudí, aby tento trend v žiadnom prípade nenasledovali. "Úprimne, nikdy som si nemyslel, že tu budem musieť prísť a povedať to, ale prosím, nelámte si úmyselne kosti v tvári," varoval vo svojom videu. 

@vice what will the men think of next? (obvs don't do this, be safe out there) #bonesmashing #diybeauty #beautytok ♬ original sound - VICE

V opačnom prípade môžete skončiť s malunionovou zlomeninou, ku ktorej dochádza, keď sa zlomená kosť hojí v abnormálnej polohe. Tripathi vysvetlil, že takéto zlomeniny môžu viesť k zdravotným komplikáciám, ak kosti nie sú správne zahojené. Užívatelia zostali ohromení, keď sa dozvedeli o tomto šialenom trende. "Sme odsúdení na zánik," skonštatoval jeden. 

Viac o téme: TrendZlomenina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu