Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Tínedžerka musela ísť počas letu na WC: Keď zbadala, čo je prilepené k záchodovej mise, zhrozila sa

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BOSTON - Rodina štrnásťročného dievčaťa, ktoré na záchode na palube lietadla našlo prilepený iPhone, je presvedčená o tom, že išlo o čin jedného z členov personálu. Dotyčný muž bol pristátí aj zadržaný a v súčasnosti ho už vyšetruje FBI.

Počas letu 1441 spoločnosti American Airlines 2. septembra chcela nemenovaná maloletá cestujúca použiť toaletu. Stevard jej odporučil použiť tú v prvej triede. Ešte predtým, ako ju použila, vstúpil dovnútra muž a dievčine povedal, že WC je poškodené, ale že ho môže i tak použiť. Po tom, ako tak spravila, opäť vošiel dnu, tvrdí jej rodina. 

Keď sa tínedžerka vrátila na svoje miesto, povedala príbuzným, že k zadnej časti záchodovej dosky bol pripevnený smartfón, zrejme preto, aby ju nahrával počas vykonávania potreby. A keďže mala pri sebe svoj mobil, všetko odfotila, aby mala dôkaz. "Tento incident našu dcéru aj celú rodinu šokoval a veľmi rozrušil," uviedla rodina v písomnom stanovisku. Podľa jej právneho zástupcu Paula Llewellyna však zatiaľ nepodala v tejto veci žalobu. 

Tínedžerka musela ísť počas
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Po pristátí lietadla už čakala na letisku massachusettská polícia a dotyčného stevarda zadržala. Prípad bol krátko nato prevzatý agentúrou FBI, keďže k incidentu došlo vo vzduchu, čo spadá práve pod jej jurisdikciu. Zástupcovia American Airlines neskôr uviedli, že sa "záležitosťou intenzívne zaoberajú a že plne spolupracujú s úradmi vzhľadom na to, že bezpečnosť cestujúcich je ich najväčšou prioritou". 

Viac o téme: LietadloObťažovanieLet
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu