Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Unikátne zjavenie na Jadrane: Po viac ako polstoročí sa tam vrátil... VAROVANIE expertov

Jadranské more v Čiernej Hore
Jadranské more v Čiernej Hore (Zdroj: Getty Images)

ULCINJ - Viac ako polstoročie čakali Čiernohorci na návrat tuleňa stredomorského na pobrežie. Ako dokazujú minulotýždňové zábery, zdá sa, že sa konečne dočkali. Tamojšie centrum však varuje, aby ľudia nechávali tulene na pokoji. V opačnom prípade sa už nemusia nikdy vrátiť.

Centrum pre ochranu a štúdium vtákov Čiernej Hory na Facebooku oznámilo, že po viac ako päťdesiatich rokoch sa na pobreží Čiernej Hory objavil tuleň stredomorský. Najohrozenejšieho cicavca Stredozemného mora, ktorého celkový počet sa odhaduje len na 700 jedincov, videli neďaleko Ulcinja.

 

🦭 PAŽNJA! Vijest na koju čekamo više od pola vijeka: sredozemna medvjedica - tuljan ponovo viđen na crnogorskom...

Posted by Centar za zaštitu i proučavanje ptica Crne Gore on Saturday, August 12, 2023

"V Čiernej Hore je tuleň stredomorský prísne chráneným druhom. Apelujeme na občanov a turistov, ktorí navštívia naše pobrežie, aby ho v prípade stretnutia nerušili. Náhodné stretnutia s tuleňom stredomorským nám môžete nahlásiť, aby sme mohli sledovať a kontrolovať jeho prítomnosť a bezpečnosť. Stredomorskému tuleňovi prajeme pokojné more a nech zotrvá," uvádza sa v príspevku. 

 

🔴Sredozemna medvjedica 🦭 (lat. monachus monachus) posle 55 godina snimljena u Crnoj Gori, nedaleko od Ulcinja! Jedna je...

Posted by Narodna Sloga on Saturday, August 12, 2023

Zakaždým, keď niekto uvidí tieto nádherné stvorenia na Jadrane, experti vyzývajú ľudí, aby ich nechali na pokoji. Žiaľ, až doteraz sa ľudia veľakrát približovali k zvieratám alebo ich dokonca týrali, len aby si urobili dobrú fotku z dovolenky. Mnohé zvieratá sú z toho traumatizované, čo vedie k tomu, že sa k pobrežiu už viac nepribližujú.

Viac o téme: TuleňČierna HoraJadran
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu