Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Dopravná značka v Kalifornii sa stala hitom: Mrazivý dôvod, o ktorom radšej nevedieť

(Zdroj: Facebook/CHP - Placerville)

SACRAMENTO - Polícia zverejnila na Facebooku fotografiu dopravnej značky nachádzajúcej sa na diaľnici Interstate 80, ktorá naviguje vodičov k výjazdu Donner Lake v Kalifornii. Príspevok okamžite zaplavilo množstvo komentárov, v ktorých užívatelia poukazovali na súvislosť s kanibalizmom.

Fotografia dopravnej značky upozorňujúcej na výjazd k Donner Lake koluje na internete kvôli spojitosti s kanibalizmom. Jazero je totiž pomenované podľa skupiny pionierov zo Stredozápadu známej ako Donner Party, ktorá bola nútená stráviť zimu na prelome rokov 1846 - 47 v pohorí Sierra Nevada. Traduje sa, že preživší sa zachránili len vďaka tomu, že zjedli ostatných členov. Nedávna archeologická štúdia však naznačuje, že v tomto prípade neboli nájdené žiadne fyzické dôkazy o kanibalizme. 

 

Nicely played CalTrans, nicely played..😂

Posted by CHP - Placerville on Wednesday, June 28, 2023

Pod dopravnou značkou bola medzičasom umiestnená tabuľka s nožom a vidličkou, ktorá síce upozorňuje okoloidúcich na blízke reštaurácie a kaviarne, ale v súvislosti s týmto miestom si ju mnohí vysvetľujú inak. "Počul som, že sa tam koná párty," napísal jeden užívateľ. Ďalšia osoba uviedla: "Ak chcete zažiť skvelú večeru, navštívte krásne jazero Donner Lake." Iný zas vtipkoval, že jedlo okolo jazera "je ako z prsta vycucané"

Hovorca kalifornského úradu pre dopravu Steve Nelson doplnil, že za výjazdom sa nachádza 38 reštaurácií. "Značka je vhodná na upozornenie motoristov, ale rozumieme irónii aj skutočnosti, že jej umiestnenie môže byť považované za necitlivé." 

Viac o téme: KanibalizmusDopravná značkaKalifornia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu