Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Mladíka vyhodili z posilňovne, pretože zízal na ženy: Je slepý! Reakcia zamestnancov ho odrovnala

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Muž musel opustiť posilňovňu po tom, ako bol obvinený z pokukovania na ženy. Ako ale vysvetlil v podcaste, nič také sa nemohlo diať, pretože je slepý. Teraz prostredníctvom sociálnych sietí zvyšuje povedomie o problémoch a diskriminácii, s ktorými sa slepí ľudia pravidelne stretávajú.

Futbalista a tvorca internetového obsahu Toby Addison sa síce narodil ako vidiaci, ako jedenásťročný ale stratil 80 percent svojho zraku. Teraz, vo veku 21 rokov, vidí iba na štyri percentá. Keď bol nedávno hosťom podcastu Happy Hour, spomenul si na najnepríjemnejšie stretnutie, ktoré zažil ako sedemnásťročný. Prezradil, že ho obvinili z toho, že v posilňovni straší ženy a zamestnanci ho dokonca vyhodili. 

"Pozeral som priamo pred seba a nanešťastie tam bola žena, ktorá cvičila nejaké cvičenia. Neviem, čo robila, či to boli drepy alebo niečo iné, kedy ste možno v zraniteľnejšej pozícii a nechcete, aby sa na vás niekto pozeral," priblížil. Žena k nemu následne pristúpila a obvinila ho z toho, že po nej neprimerane zazerá.

"Prišla ku mne a ja som najprv nevedel, že so mnou hovorí, pretože som nerobil nič zlé. Staral som sa len o seba." Keď sa však Tobyho opýtala, prečo na ňu neprestajne zíza a povedala mu, že má z neho strach, pochopil. Rýchlo sa jej ospravedlnil za nedorozumenie a vysvetlil, že je slepý, zatiaľ čo ukazoval na svoju slepeckú palicu. V posilňovni je vraj aktuálne napätá situácia a mnohí si dávajú pozor na ľudí, ktorí neprimerane pozerajú po ostatných. Dôvodom sú niektorí ľudia, ktorých údajne prichytili pri tom, ako si počas tréningu nahrávali ostatných. 

Addison uviedol, že dotyčná žena si možno myslela, že jeho palica je súčasťou rekvizity, aby mohol beztrestne pozerať na cvičiace dámy a použiť svoju slepotu ako výhovorku. Z tohto dôvodu mu neverila, že je naozaj slepý a obrátila sa na zamestnancov posilňovne. Tí mladíka okamžite vyhodili. Tento nepríjemný incident mu zničil sebavedomie, no dnes už vie, ako podobné momenty riešiť. Odvtedy na TikToku nazbieral veľké množstvo fanúšikov, pravidelne uverejňuje príspevky a zároveň zvyšuje povedomie o problémoch a diskriminácii, s ktorými sa slepí ľudia denne stretávajú.

Viac o téme: PosilňovňaSlepotaFitkoSlepec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu