Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tento príklad potrápi aj milovníkov matematiky: Trúfnete si ho vypočítať?

(Zdroj: Facebook/Gergely Dudás - Dudolf)

BUDAPEŠŤ - Maďarský grafik zverejnil na Facebooku zaujímavý matematický príklad, ktorého riešenie je zložitejšie, než si myslíte. Vašou úlohou je doplniť aritmetické symboly tak, aby ste dostali správny výsledok. Trúfnete si? Mnohým sa to nepodarilo.

Gergely Dudás z Budapešti sa podelil o nový vizuálny matematický problém. Obrázok zachytáva medveďa snažiaceho sa zistiť, ktorý z aritmetických symbolov patrí medzi štyri číslice napísané na zelenej tabuli. Štyri symboly, ktoré treba doplniť medzi čísla, zahŕňajú sčítanie, odčítanie, násobenie a delenie. Na tabuli sú napísané štyri čísla - 10, 5, 6 a 4 a vašou úlohou je vybrať iba tri aritmetické symboly, vďaka ktorým dostanete výsledok 8. Niektorým sa môže zdať príklad ťažko riešiteľný, pretože v ňom nie sú zahrnuté žiadne zátvorky. Dokážete to? 

 

Can You help Bear make the equation correct using 3 of the four symbols? 🐻 👉 For better resolution and the SOLUTION, go to https://thedudolf.blogspot.com/2023/05/bearmath.html

Posted by Gergely Dudás - Dudolf on Monday, May 8, 2023

Netrvalo dlho a ľudia sa pustili do riešenia. "Chvíľu to trvalo, moje matematické schopnosti tohto typu sú trochu zhrdzavené," napísal jeden z užívateľov. "To bolo jednoduché. Nezabudnite na poradie operácií," poradil ďalší. "Ani som sa nesnažil. Matematika, ktorá používa viac ako jeden symbol, nie je mojím priateľom," priznal sa iný komentujúci, ktorý príklad nevyriešil. 

Ak aj vy s ním bojujete, trochu vám napovieme. V poradí matematických operácií je na prvom mieste násobenie a delenie, ktoré postupuje zľava doprava. Nasleduje sčítanie a odčítanie, ktoré tiež postupuje zľava doprava. Správne doplnená matematická úloha teda vyzerá nasledovne: 10 ÷ 5 x 6 - 4 = 8. 

Viac o téme: MatematikaHádankaHlavolam
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu