Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Muži šalejú z FOTO sexuálnej pracovníčky: Keď sa o nej dozviete pravdu, budete v šoku

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

WASHINGTON - Skupina mužov zostala so zlomeným srdcom po objavení "dokonalej" ženy, ktorú spoznali online. Fotografia mladej ženy s dlhými vlasmi, hladkou pleťou a jemným úsmevom sa však ukázal ako podvod.

Claudia predáva svoje nahé fotografie fanúšikom na Reddite, kde je momentálne veľmi populárna. Sexuálna pracovníčka sa nedávno stala súčasťou platformy zdieľajúcej očarujúce selfie a zarába množstvo peňazí. Užívateľom sa nad jej fotografiami zbiehali sliny, no je v tom háčik. Claudia totiž neexistuje, nie je reálnou postavou, ale digitálnou. 

Bola vytvorená dvoma študentmi informatiky, ktorí si vymysleli avatara ako hlúposť, aby "zistili, či dokážete oklamať ľudí obrázkami umelej inteligencie", uviedli anonymní tvorcovia pre Rolling Stone. Dvojica uviedla, že sa inšpirovala k vytvoreniu Claudie po tom, čo sa stretli s príspevkom na Reddite od užívateľa, ktorý tvrdil, že vďaka falošnej identite si za mesiac zarobí v prepočte okolo 450 eur. Na automatizáciu procesu použili program Stable Diffusion, ktorý generuje pozoruhodne realistické obrázky iba pomocou textovej výzvy. Mladíci vytvorili Claudiu v podobe selfie ženy v jej dome bez mejkapu, s dlhými čiernymi vlasmi po ramená a jednoduchým pozadím. 

Nová doba porna

Na diskusných fórach sú registrované tisíce účtov venovaných vytváraniu a zdokonaľovaniu takýchto ľudí, z ktorých väčšina vyzerá ako mladé ženy. Mnohé z najnovších falošných obrázkov vznikli vďaka programom umelej inteligencie ako difúzne modely, ktoré umožňujú komukoľvek napísať krátke slová a vytvoriť falošnú fotografiu zadarmo. Obrázky je potom možné ešte viac upravovať, aby boli presvedčivejšie. V prípade Claudie fotografie podľa odborníkov nesú niekoľko jasných znakov falzifikátov vrátane zvláštnych detailov na pozadí na viacerých záberoch. 

Muži šalejú z FOTO
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Nový trend vyvoláva veľké obavy, že by sa fotky mohli použiť na vydávanie sa za skutočné ženy. "Na to, aby ženy ponížili a vytlačili ich z verejnej sféry, ani nemusia vyzerať presne ako ženy. Spoliehajú sa na efekt šoku," povedal riaditeľ neziskovej organizácie Witness Sam Gregory, ktorá sa špecializuje na videotechnológie a ľudské práva. 

Viac o téme: PornoUmelá inteligenciaSexuálna pracovníčka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu