Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Starec tvrdil, že má 140 rokov: Z hlavy mu rástli rohy! Hrôza, čo sa stalo po ich odstránení

(Zdroj: Youtube/Sajjadaliwariss )

AL JAWF - V médiách sa objavila správa o úmrtí muža, ktorý tvrdil, že má 140 rokov. Mal prezývku "Dvojrohý" a už pri pohľade na neho vám bude jasné prečo. Z čela mu totiž vyrastali dva útvary nápadne pripomínajúce rohy.

Vo veku 140 rokov zomrel najstarší muž na svete, ktorý mal na čele dva podivné výrastky. A ktovie? Možno by ešte žil, keby mu neodstránili jeden z nich. Ali Anter pochádzal z Jemenu, presnejšie z guvernorátu Al Jawf. Rohy mu začali vyrastať na oboch stranách čela, keď dovŕšil sto rokov. Jeden z nich sa krútil presne ako kozí roh. Napokon bol taký veľký, že Alimu siahal až po ústa. 

 

Geoff's Did You Know. A man with gnarled, horn-like growths protruding from the side of his head has died at the...

Posted by Geoff Johnson on Thursday, March 16, 2023

Starec údajne zomrel tri dni po nakrútení videa, na ktorom mu neznámy muž pomerne drastickým spôsobom odstraňuje veľký výrastok rozžeraveným nástrojom. Člen rodiny uviedol, že Anter zomrel v dôsledku zhoršenia fyzického aj duševného zdravia spôsobeného starobou. Zároveň však pripustil, že násilná amputácia rohu mohla urýchliť jeho smrť.

Miestne médiá uvádzajú, že Ali bol v dobrom zdravotnom stave a všetko si pamätal do roku 2017, ale potom sa jeho stav začal zhoršovať. Mal vraj až sedemdesiat vnúčat. Výrastky vyčnievajúce z čela boli nádory obsahujúce keratín, ktorý sa bežne nachádza vo vlasoch, nechtoch a kopytách. Takéto rohy vznikajú z benígnych, premalígnych alebo malígnych kožných lézií a častejšie sa vyskytujú u starších pacientov a ľudí so svetlou pokožkou. Pred Aliho smrťou bola v Guinessovej knihe rekordov zapísaná ako najstaršia žijúca osoba na svete 128-ročná Juhoafričanka Johanna Mazibuková.

Viac o téme: RohJemenAli Anter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu