Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Učiteľka v škôlke prezradila, aké najväčšie chyby robia rodičia detí: Toto ju vytáča najviac

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HARTLEPOOL - Majiteľka škôlky prezradila tie najotravnejšie návyky, ktoré majú niektorí rodičia. Od nekontrolovania detských batohov až po obliekanie ich do pyžama, to všetko môže značne komplikovať prácu personálu. Upozornila tiež, že by ste nemali meškať pri vyzdvihovaní detí zo škôlky, inak im môžete narušiť dôležitú rutinu.

Riaditeľka škôlky Footprints Learning for Life v britskom Hartlepoole Sharon Birchová pre Mirror prezradila, aké najotravnejšie návyky majú niektorí rodičia. Hneď v úvode poprosila rodičov, aby zabezpečili, že ich deti nebudú počas času stráveného v jej zariadení v pyžamách. Chápe, že okolnosti môžu byť rôzne, ale tvrdí, že to, že dieťa nie je oblečené, neprispieva k jeho sebavedomiu. 

Učiteľka v škôlke prezradila,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Birchová ďalej uviedla, že rodičia by mali svojim deťom zabaliť nejaké náhradné oblečenie, pretože sa môžu počas pobytu v materskej škole zašpiniť. Dôležitým doplnkom sú aj deky a vankúše, ktoré deťom pomáhajú pri zaspávaní. Mnohí rodičia sa tiež dopúšťajú chyby, keď neodídu hneď po tom, čo svoje ratolesti odovzdajú do rúk učiteliek. V takomto prípade im zbytočne komplikujú odlúčenie. Podobne dôležité je nezdržiavať sa príliš dlho a nezhovárať sa s priateľmi, pretože to môže deti rozptyľovať, čím sa práca personálu stáva komplikovanejšou. Na druhej strane riaditeľka radí, aby ste zo škôlky neodišli len tak bez rozlúčenia sa. 

Učiteľka v škôlke prezradila,
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

V detskom batohu našla kondóm

Po príchode zo škôlky je dobré skontrolovať batoh vášho dieťaťa, či v ňom nie je špinavé oblečenie alebo jedlo, ktoré sa môže pokaziť. Sharon upozorňuje, že v batohu sa nezriedka dá nájsť aj poriadne prekvapenie. "V jednom detskom batohu bol použitý kondóm," povedala. Taktiež je podľa nej veľmi nepríjemné, keď rodičia neinformujú materskú školu, že dieťa je choré a nepríde. "Chápeme, že rodičia majú nabitý program, ale je dôležité, aby nám dali vedieť, keď ich dieťa nie je v poriadku." Rovnako treba personál informovať aj o čase vyzdvihnutia. Riaditeľka napokon prezradila, že meškanie môže byť jedným z najnepríjemnejších návykov rodičov. Deťom to môže narušiť ich rutinu, preto je dobré, ak o meškaní vopred informujete učiteľky, ktoré  zas o tom povedia dieťaťu.

Viac o téme: DieťaŠkôlkaMaterská škola
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu