Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Žena (38) sa pripravuje na jadrovú katastrofu: Zásoby za desaťtisíce! Pozrite, čo všetko jej má zachrániť život

(Zdroj: TikTok/preppingwithrowan)

JEFFERSON CITY - Rowan MacKenzieová strávila viac ako desať rokov života zbieraním zásob pre prípad, že by nastal koniec sveta. Do prípravy na apokalypsu v podobe bunkra a trvanlivých potravín a ďalších potrieb investovala už viac ako 46 tisíc eur. Nie je jediná, ktorá sa venuje takýmto prípravám.

Vyhrážky Vladimira Putina o jadrových zbraniach Mackenziovú v prípravách ešte uistili. Bunker, ktorý začala postupne zapĺňať trvanlivými potravinami, sebestačnými materiálmi, zbraňami a muníciou, postavila už pred jedenástimi rokmi. "Pripravujem sa na celok - na vojnu, infláciu, jadrovú katastrofu a svetový chaos," vysvetlila na TikToku. 

Ľudí, ktorí sa pripravujú na koniec sveta je na svete mnoho. Hnutie survivalistov (z anglického survive - prežiť) alebo prepperov (prepare - pripraviť) sa systematicky pripavuje na mimoriadnu udalosť zahŕňajúcu či už živelnú pohromu alebo pád systému. Budujú si kryty, ktoré im majú pomôcť prežiť akúkoľvek katastrofu. Zásobujú sa potravinami, učia sa sebaobrane, prvej pomoci a rôznym technikám prežitia. 

"Moji priatelia a rodina si myslia, že som blázon, ale vždy hovorím, že keď príde čas, nebudú ma nazývať bláznom," hovorí Američanka. Zásobuje sa vodou, fazuľou, ryžou, hranolkami, mrazenou hydinou i ryžovými chlebíkmi, ktoré hromadí vo svojom bunkri. Už teraz so svojou rodinou nacvičuje scenáre, ktoré potravinové produkty dokáže ľahko uvariť, ktoré sú najchutnejšie a ktoré vydržia najdlhšie, aby vedela, čím sa ešte má zásobiť. Súčasťou prípravy je aj vlastná filtrácia vody a vybudovanie nového skleníka, kde bude môcť pestovať vlastnú zeleninu a ovocie, píše denník New York Post. Tvrdí, že je pripravená s rodinou takto prežiť 25 rokov. 

"Číslo jeden pre každý bunker je obrana. Dôrazne odporúčam mať vždy niekoľko zbraní a nožov spolu s dostatočným množstvom munície. Nie je krajší pocit, ako vedieť, že ste pripravení na všetko, čo sa môže stať a vedieť ochrániť rodinu," pokračuje pepperka. Vo veci prípravy na apokalypsu sa snaží vzdelávať ostatných. Pravidelne nahráva videá na TikTok, kde dostáva rôznorodé reakcie, od podporných po kritické ohlasy, ktoré sa pýtajú, prečo vykupuje regály obchodov. Iní jej zas vyčítajú, že svoje zásoby jedla ukazuje verejnosti.

Viac o téme: Koniec svetaApokalpysaJadrová katastrofaPrepper
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu