Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Veľké problémy pri predaji domu! Dôvodom sú duchovia: Pôvodní majitelia o nich kupujúcim nepovedali

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images)

NEW YORK - V New Yorku je dom, ktorý bol legálne vyhlásený za strašidelný. Majitelia už roky prehlasovali, že v ich dome boli až traja duchovia. Jeden z nich dokonca schvaľoval výber farby stien počas rekonštrukcie obydlia. Noví majitelia o neželaných obyvateľoch domu ale nevedeli, čo viedlo k súdnemu sporu.

Rodina Ackleyovcov z Nyacku v štáte New York roky hlasno oznamovala, že v ich dome straší najmenej jeden duch. Podľa ich slov im strašidelný prízrak dokonca zanecháva darčeky. Helen a George Ackleyovci uviedli, že ich dcéra sa každé ráno zobudila na záhadne sa trasúcej posteli, ktorá sa ustálila až vtedy, keď nahlas vyhlásila, že si chce ľahnúť. Domnelý duch zdanlivo rešpektoval jej želania, píše unilad.com. 

Duch dokonca očividne súhlasil aj s premaľovaním domu, pričom Helen tvrdila, že sa strašidlo objavilo počas rekonštrukcie príbytku. Keď sa spýtala, či sa mu páči farba, ktorú si vybrali, prízrak sa usmial a prikývol. Ackleyová povedala, že v jej dome boli až traja duchovia, ktorí sa volali Sir George a Lady Margaret, a jeden z nich bol námorník.

Veľké problémy pri predaji
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Getty Images)

Rodine sa napokon podarilo zvyknúť si na život po boku strašidelného nájomníka a pokojne s ním obývať svoj dom vyše 20 rokov.

Duch si získal celonárodnú pozornosť a dom Ackleyovcov sa dokonca stal miestom, kam ľudia chodili na pešiu prehliadku. Keď však prišiel čas predať dom, Helen Ackleyová zrazu mlčala o možnej existencii ducha.

Dom bol takmer predaný Jeffreymu a Patrice Stambovským, ale keď sa dozvedeli, že kupujú strašidelný dom a možno sa budú musieť vysporiadať s duchom, ustúpili. Ackleyovci nechceli vrátiť zálohu a ako odvetu ich Stambovskí zažalovali. Jeffrey tvrdil, že predošlí majitelia im o duchovi nič nepovedali.

Incident skončil na súde, kde sa rodiny pohádali o to, či v dome skutočne straší alebo nie. Konflikt vyriešili právnici. Zatiaľ čo prvý pokus postaviť veci pred súd bol zamietnutý, Stambovskí sa odvolali, vďaka čomu začal súdny spor o strašidelný dom.

Nakoniec súd rozhodol, že či už duchovia boli skutoční alebo nie, rodina Ackleyovcov zmenila hodnotu majetku tvrdením, že v dome straší. Potenciálni kupci tak pred nasťahovaním nemali žiadnu istotu, že v dome skutočne nestraší.

Viac o téme: DomDuchoviaStrasenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu