Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Zaúradovala karma? Muž mal uniknúť guľke, tá si ho vraj po rokoch našla pri kurióznej nehode!

Zobraziť galériu (2)

TEXAS - Viac ako storočný príbeh Henryho Zieglanda patrí k tým najnešťastnejším, najšokujúcejším a najneuveriteľnejším historkám ľudstva. Publikovaný bol po celom svete a nad bizarnosťou osudu, ktorá postretla tohto farmára z Honey Grove v Texase, sa pozastaví každý, kto ho počul, alebo o ňom čítal. Mnohí však pochybujú, či sa vôbec stal.

Príbeh Henryho Zieglanda sa začal písať v roku 1905, kedy tento farmár z Honey Grove v Texase opustil svoju priateľku Maysie Tichnorovú. Žena  sa však s jeho rozhodnutím nedokázala zmieriť a spáchala samovraždu. Zdrvený brat zosnulej usúdil, že musí svoju sestru pomstiť. Išiel preto k Henrymu, namieril na neho a vystrelil. Nabitú zbraň vzápätí obrátil proti sebe a zastrelil sa, píše portál ladbible.com.

Na druhý svet teda odchádzal s vedomím, že muž, ktorý zapríčinil smrť jeho sestry, je mŕtvy. Guľka však v skutočnosti farmára nezasiahla a skončila v kmeni stromu stojaceho za ním. Henry sa aj naďalej staral o svoju farmu a 20 rokov po incidente sa rozhodol, že na svojom pozemku vyrúbe zopár stromov.

Francúzsky minister vnútra Gerald Darmanin sa pozerá na spadnutý strom v kempingu Sagone v Sagone na francúzskom stredomorskom ostrove Korzika.
Zobraziť galériu (2)
Francúzsky minister vnútra Gerald Darmanin sa pozerá na spadnutý strom v kempingu Sagone v Sagone na francúzskom stredomorskom ostrove Korzika.  (Zdroj: SITA/Emmanuel Dunand, Pool via AP)

A práve ten, do ktorého zablúdila nešťastná guľka, patril k najmohutnejším a nedokázal si s ním poradiť. Vyvŕtal preto do jeho kmeňa niekoľko dier, naplnil ich dynamitom a zapálil. Explózia však uvoľnila aj spomínanú guľku, ktorá po dvoch desaťročiach zasiahla svoj cieľ, skončila v Henryho spánku a usmrtila ho. Nie je preto prekvapujúce, že tento takmer neuveriteľný príbeh, zverejnili všetky miestne noviny.

Odvtedy bol publikovaný po celom svete a informovali o ňom najznámejšie spravodajské kanály. Pochybovači však tvrdia, že v Henryho príbehu je niekoľko neobjasnených záležitostí. Po prvé: znovu publikovaný bol 12 rokov po tom, čo sa údajne stal v roku 1913. Podobné historky sa síce z času na čas prerozprávajú, ale táto bola zverejnená tak, ako keby sa stala deň predtým s použitím rovnakých mien ako v pôvodnej verzii.

Jeden malý rozdiel bol v tom, že tentoraz sa údajne odohrala v inej časti štátu vo Fort Worth. Niektorí sa tiež domnievajú, že celý príbeh si mohli vymyslieť aj nejaké deti, ktoré kontaktovali miestne noviny. Možno sa to nikdy nedozvieme, ale jedno je isté: je to veľmi smutné.

Viac o téme: úmrtieFarmárGuľka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu