Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

FOTO Záhadný úkaz nad Aljaškou vyvolal veľké obavy: Vojaci ho skúmali a odhalili jeho pôvod

(Zdroj: Facebook/Elisabeth Griesmer Ahlvin)

LAZY MOUNTAIN - Čudný úkaz na oblohe podnietil konšpiračné teórie na sociálnych sieťach. Neďaleko Lazy Mountain na Aljaške sa na oblohe objavilo niečo, čo vyzeralo ako meteor, ruská raketa, letecká havária alebo UFO. Záhadu vyriešili až štátni vojaci, ktorí na Facebooku prezradili, o čo v skutočnosti išlo.

Na Facebooku sa objavil záber, ktorý zaujal najmä konšpiračných teoretikov. Na oblohe na Aljaške sa zjavilo niečo, čo podľa niektorých vyzeralo ako meteor. Ďalší tvrdili, že ide o ruskú raketu, iní si zas mysleli, že sa stali svedkami leteckého nešťastia. 

 

Mattias captured these images from our driveway at 7:15am Thursday, 4/7. We immediately thought we were witnessing a...

Posted by Elisabeth Griesmer Ahlvin on Monday, April 11, 2022

Miestni vojaci na Facebooku objasnili, že v skutočnosti išlo o obyčajný prelet komerčného lietadla. "Ďalšie vyšetrovanie odhalilo, že v čase, keď boli vyhotovené fotografie a video, v tejto oblasti letelo veľké komerčné lietadlo. Kompetentní kontaktovali jeho pilotov a na ceste na letisko JFK v New Yorku piloti oznámili normálnu letovú prevádzku." 

Podľa vojakov zábery zachytávajú kondenzačné stopy z lietadla v kombinácii s vychádzajúcim slnkom, čo spolu vytvorilo jedinečný atmosférický pohľad. "Veľmi si vážime obyvateľov Aljašky, ktorí dnes ráno nahlásili podozrivý úkaz orgánom činným v trestnom konaní," dodali.

Viac o téme: MeteorUFOAljaška
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu