Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

FOTO Varovanie na dopravnom značení šokovalo internet: Vyše 600 kilometrov tohto?!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

QUEENSLAND - Na sociálnych sieťach sa objavila fotografia značky na odľahlej ceste v Queenslande, ktorá varuje vodičov, že stovky kilometrov nebude dostupný žiadny signál. Ide o jednu z najdlhších ciest v Austrálii. Niektorí v komentároch upozornili na to, že ak sa vydáte na túto cestu, mali by ste mať so sebou zásoby.

Nemenovaný užívateľ Redditu uverejnil fotografiu dopravného značenia na odľahlej ceste v Queenslande, ktorá varuje vodičov, že nasledujúcich 630 kilometrov nebude dostupný žiadny signál. Pri rýchlosti sto kilometrov za hodinu by vám prejdenie tejto trasy trvalo asi šesť hodín. "Dúfam, že ste si zbalili svoj satelitný telefón," okomentoval užívateľ fotku. 

FOTO Varovanie na dopravnom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reddit/Rd28T)

Značka sa nachádza na ceste Diamantina Developmental Road, ktorá vedie z Charleville v južno-centrálnej časti štátu po Mount Isa na severozápade. Ide o jednu z najdlhších ciest v Austrálii (1344 kilometrov), ktorá je väčšinou uzavretá. 

Príspevok pritiahol veľkú pozornosť a nielen Austrálčanov. "Presťahoval som sa do Perthu zo SoCal (južná Kalifornia) a každú chvíľu pociťujem, ako veľmi vzdialené sú miesta v Austrálii," napísal jeden mladík. "Je vo vnútrozemí nejaká civilizácia? Sú tam nejaké vzdialené mestá? Zakaždým, keď som videl jednu z tých svetlých máp Austrálie, vyzeralo to, že doslova celá krajina leží na pobreží a vnútrozemie je len obrovská pustá púšť," napísal ďalší komentujúci. Pozdĺž Diamantina Developmental Road leží niekoľko miest vo vnútrozemí vrátane Quilpie (s počtom obyvateľov 595 podľa sčítania ľudu v roku 2016), Windorah (115), Bedourie (122), Boulia (301) a Dajarra (191).

Viac o téme: Dopravná značkaAustrália
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu