Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Muž (41) po 23 rokoch objavil starý budík: Keď ho opravil, neveril tomu, čo sa z neho ozýva

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

HAMPSHIRE - Vďaka veľkému upratovaniu objavil Ed Morrish starý budík, ktorý mu po dlhých rokoch pripomenul hlas zosnulej mamy. So zábermi vzácneho objavu a hlasovým záznamom sa pochválil na sociálnej sieti. Jeho príspevok vyvolal nadšenú reakciu nielen u užívateľov.

Štyridsaťjedenročný Ed narazil pri upratovaní garáže na vzácny retro kúsok. Vďaka nemu sa mohol po dlhom čase opäť započúvať do hlasu svojej mamy, ktorá zomrela v roku 2006. Objavil totiž dvadsaťtriročný budík WakeYoo. "Keď som išiel v roku 1998 na univerzitu, mama mi dala budík, na ktorý bolo možné nahrať vlastný tón zvonenia, a tak som ju požiadal, aby ho nahovorila svojím hlasom," spomína si Angličan. Mama ho tak pravidelne počas študentských čias budila vetou "Vstávaj, Edward". 

V budíku vraj boli vytečené batérie, ale keď vyčistil kontakty, začal zas fungovať. Morrishove deti vo veku 10 a 11 rokov tak majú možnosť započúvať sa do hlasu babičky, ktorú už, bohužiaľ, nemali možnosť spoznať osobne. "Je krásne pripomínať si jej hlas. Pamätám si, že mame sa zdalo to nahrávanie veľmi smiešne," uviedol. 

Jeho príspevok vyvolal na Twitteri nadšené reakcie užívateľov, Edovi sa dokonca ozval vynálezca samotného budíka Tom Lawton. Svoj vynález si dal patentovať v roku 1998, v Británii sa ho predalo 250 000 kusov. Ed priblížil, že hodiny využíval počas celého štúdia na Vedeckom a technologickom inštitúte v Manchestri. Prežil s ním aj dva roky v centre Londýna, osem rokov v Harrow a desať rokov vo svojom súčasnom domove v Hampshire. Nedokázal si však predstaviť, aké by to bolo, keby ho prebúdzal mamin hlas v byte manželky, s ktorou začal žiť v roku 2004, preto budík odložil. Deti sú z nájdeného predmetu nadšené a pýtali sa, či mala babka naozaj taký hlas. Ich otec si budík opäť položil na nočný stolík, a tak ho môže okrem detí opäť po rokoch prebúdzať aj jeho mama.

Viac o téme: Budík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu