Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Žena zavolala na technickú podporu, operátor ju dorazil svojou SPOVEĎOU: Tieto slová nečakala

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

TORONTO - Sarah Bezansonová vo svojom príspevku opisuje skúsenosť s linkou technickej podpory. Apeluje v ňom na ľudí, aby pri kontaktovaní operátorov služieb nezabúdali na obyčajnú ľudskosť. Nikdy totiž nevieme, v akom rozpoložení sa nachádza človek, ktorý je na druhej strane nášho telefónu.

V období, keď India zápasí s ničivou druhou vlnou koronavírusovej infekcie, sa na portáli LinkedIn objavil príspevok istej Kanaďanky, ktorá vyzýva ľudí, aby nikdy nezabúdali na prejavy láskavosti a ľudskosti. Sarah v ňom píše, ako nedávno zavolala na linku technickej podpory a na druhej strane sa ozval zamestnanec z Indie. "Kým som čakala na načítanie programu, pozhovárala som sa s pánom na telefóne. Najprv sa ma spýtal, odkiaľ som. Odpovedala som mu spýtala sa ho to isté. Jeho hlas sa zrazu zmenil a povedal, že pochádza z Naí Dillí."

Po chvíľke odmlky nabrala Bezansonová odvahu a zaujímala sa, ako to tam vyzerá. Ind sa rozplakal.  Neskôr sa jej zdôveril, že za posledných desať dní každý deň stratil niekoho blízkeho. Sarah sa ho pokúsila upokojiť a navrhla mu, že sa s ňou môže o všetkom porozprávať. "Povedala som mu, aby zabudol na problém, kvôli ktorému som volala a ak to potrebuje, môže si oddýchnuť." Podľa jej slov zostali na linke viac ako hodinu. 

Žena zavolala na technickú
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Ishant Chauhan, Profimedia)

Sarah svoj príspevok zakončila žiadosťou, aby sme nezabúdali na trpezlivosť a empatiu, ak kontaktujeme linky s operátormi. "Na druhej strane totiž môže byť človek, ktorý môže pôsobiť profesionálne, ale v jeho vnútri sa odohráva peklo. Prosím, buďte ľudskí," dodala. 

Viac o téme: Núdzová linkaIndiaKoronavírusTechnická podporaCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu